Weerbericht:
Vanochtend vooral in het zuiden wat regen, vanmiddag af en toe zon en droog
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 35 km

Jacht vastgelopen op plaat van Breskens

Toegevoegd: 24-06-2021, 00.08 uur
Het zeiljacht was vastgelopen op de plaat bij Breskens.
Het zeiljacht was vastgelopen op de plaat bij Breskens.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Remi Mesu

BRESKENS - Reddingboot de Zeemanshoop is dinsdagavond uitgevaren voor een zeiljacht dat aan de grond was gelopen. Het zeiljacht was al droog gevallen en er zat niets anders op dan wachten op hoogwater waarna het zeiljacht los is gekomen.


Dinsdagavond kwam er bij de Nederlandse Kustwacht vanuit een appartement in Breskens een melding binnen dat er een zeiljacht aan de grond was gelopen. Hierop wordt de bemanning van reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd. 

Kort na de melding rukte de reddingboot uit en zette koers richting het jacht. Ter plaatse werd er contact gelegd met het zeiljacht. Hierop liet de bemanning weten te wachten op het volgende hoog water. Een bemanningslid van de reddingboot werd op de zandbank gezet om een anker uit te leggen waarna de reddingboot terug naar het station kon keren

Later tijdens een avondoefening zag de reddingbootbemanning dat het jacht voldoende water had en los kwam. Echter kwam het schip door de harde wind alsnog terug op de zandplaat terecht. De bemanningsleden van de KNRM besloten om de slituatie van wat dichterbij te bekijken. De reddingboot kon alleen niet dicht genoeg bij het zeiljacht raken.

Hierop werd besloten om de reddingboot Leng te laten komen. Toen deze bijna te water ging, was de inzet echter niet meer nodig. Het zeiljacht was op dat moment op eigen kracht losgeraakt en was inmiddels al onderweg naar de haven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andy W. (24-6-2021 om 00:45)
Mooie foto
Cookie-instellingen beheren