Weerbericht:
Vannacht wolkenvelden, overdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man die straf moet uitzitten gepakt dankzij ANPR

Toegevoegd: 25-06-2021, 22.12 uur
Het voertuig werd 'gespot' door een ANPR-camera.
Het voertuig werd 'gespot' door een ANPR-camera.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De politie heeft vrijdag in het havengebied Vlissingen-Oost bij Ritthem een auto aan de kant gezet waarvan de bestuurder nog een gevangenisstraf moest uitzitten.


Het voertuig in kwestie werd 'gespot' door een zogeheten ANPR-camera. ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition en is een systeem waarbij camera's zijn voorzien van software die kentekens kan herkennen en kan opzoeken in de computersystemen van de politie.

De rode Volkswagen Bora die vrijdag bij Ritthem het ANPR-systeem passeerde, bleek niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. Ook zou de tenaamgestelde nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Reden genoeg voor de verkeerspolitie om in de omgeving naar het voertuig op zoek te gaan.

De auto werd aangetroffen en de bestuurder werd staande gehouden. Hij bleek de eigenaar te zijn die de gevangenisstraf nog moest uitzitten en werd daarom meteen aangehouden en overgebracht naar gevangenis Torentijd in Middelburg. De man kreeg ook nog een proces-verbaal aangezegd voor het rijden in een niet gekeurd en onverzekerd voertuig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan uit Vlissingen (27-6-2021 om 15:07)
@Jac en maar goed ook. Niet gekeurde en onverzekerde auto, die zal maar tegen uw WA verzekerde heilige koe aanrijden. Bij blik schade is het jammer voor het autotje, bij (ernstig) lichamelijk letsel heeft u een iets groter probleem. Heb ik het nog niet eens over de gevangenisstraf die nog open stond. Deze krijg je niet voor het verduisteren van een pakje boter, het is dus niet zo'n fris persoon.
Jtg (27-6-2021 om 05:44)
Kansloos wetende dat je nog een gevangenis straf moet uit zitten en dan toch nog met een onverzekerde auto gaan rondrijden hoe dom kan je zijn vd drup in de regen...
Jac (26-6-2021 om 14:08)
Big brother is watching you.........
Cookie-instellingen beheren