Weerbericht:
Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 29 km

KNRM vaart twee keer uit voor zeiljachten met problemen

Toegevoegd: 13-07-2021, 18.13 uur
De bemanning van reddingboot Zeemanshoop voer uit om de zeilers te helpen.
De bemanning van reddingboot Zeemanshoop voer uit om de zeilers te helpen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Remi Mesu

BRESKENS - Reddingboot Zeemanshoop is zondag en maandag twee keer uitgevaren voor zeiljacht die met problemen stil waren gevallen. Beide boten zijn meegesleept naar de haven van Breskens.


Zondagmiddag maakte de vier koppige bemanning van een zeiljacht op de motor een oversteek van het Veerse meer naar Cadzand toen de motor het op de Westerschelde begaf. Omdat ze de motor niet meer aan de praat kregen, besloten ze de hulp van de KNRM te vragen. De bemanning van reddingboot Zeemanshoop werd daarop gealarmeerd.

Ter plaatse werd een opstapper overgezet om het anker te lichten en een sleepverbinding te maken. Het jacht werd daarna mee op sleep genomen naar Breskens waar het afgemeerd werd bij een jachtwerf.

Maandagochtend moest de reddingboot Zeemanshoop uitvaren voor vijf zeilers die onderweg naar Cherbourg waren na een tussenstop in Vlissingen. Op de Westerschelde kwamen de zeilers erachter dat ze een probleem hadden met hun schroefas waardoor ze geen voortstuwing meer hadden.

Hierop nam het vijftal contact op met de KNRM. Kort na het alarm voer de reddingboot uit. Door de minimale wind en sterke stroming op de Westerschelde lag het zeiljacht een stuk verder weg dan de opgegeven positie. Eenmaal ter plaatse stapte een opstapper over die een sleepverbinding maakte. Daarop werd koers gezet richting Breskens om het zeiljacht af te meren bij een jachtwerf voor reparatie. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren