Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoekactie vermiste surfer en zeiljacht met pech

Toegevoegd: 17-07-2021, 16.33 uur - Update: 17-07-2021, 19.08 uur
Zoekactie vermiste surfer en zeiljacht met pech
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HANSWEERT - De bemanning van de KNRM-reddingboot van het station Hansweert is zaterdag druk bezig geweest met een melding van een vermiste surfer en een zeiljacht met motorpech.


De redders van de KNRM kregen rond 13.50 uur een melding dat een surfer vermist was geraakt in de omgeving van de Pietermanskreek bij Krabbendijke. "Een windsurfer was rond 9.30 uur het water op gegaan en zou rond 11.30 terugkeren. Toen hij 2,5 uur later nog steeds niet terug aan de kant was, heeft zijn partner alarm geslagen", zo meldt de KNRM.

Volgens de KNRM uit Hansweert zou de surfer weer veilig aan wal zijn geraakt. Echter zat het werk van de bemanning van de post er nog niet op. Na de zoekactie naar de eerste surfer kwam er niet lang daarna een nieuwe melding van een vermiste surfer op de Oosterschelde. Het is nog niet bekend of de tweede surfer al is gevonden.

Door het Kustwachtcentrum werden de reddingboten van de KNRM-stations Hansweert en Neeltje Jans gealarmeerd. Bij de zoekactie werden ook het vaartuig RWS-75 van Rijkswaterstaat, het snelle reddings- en bergingsvaartuig Mistral, de boot van de brandweer Stavenisse en een snelle boot van de politie ingezet. Er werd ook een SAR-helikopter ingezet.

De surfer werd door de waterpolitie in goede gezondheid aangetroffen en naar de wal gebracht. Onderweg terug naar het reddingstation kwam een melding binnen van een zeiljacht dat kampte met motorproblemen. Het jacht met aan boord acht personen waaronder zes kinderen, lag op dat moment bij Yerseke. De kinderen zijn door de KNRM van boord gehaald waarna het jacht veilig door de Mistral naar Yerseke kon worden gesleept.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren