Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 84 km

'Mega-vondst van gestolen veilingkisten'

Toegevoegd: 19-07-2021, 18.53 uur
De politie spreekt van een mega-vondst.
De politie spreekt van een mega-vondst.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Bij een bedrijf aan de Autricheweg in Westdorpe heeft de politie zaterdagmorgen vroeg een man gearresteerd die vermoedelijk bij bedrijven pallets met veilingkisten wegnam. De politie vond vandaag een groot aantal kisten terug en spreekt van een mega-vondst.


In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 1.00 uur een melding van een inbraak bij het bedrijf. "Vermoedelijk probeerde een vrachtwagenchauffeur na het gebruik van een valse code tientallen pallets met klapkisten te stelen. De politie wist dit te voorkomen en kon de man op heterdaad aanhouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Raamsdonksveer. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt verhoord", aldus de politie.

Al snel ontstond het vermoeden dat de chauffeur op 6 juni al eerder had toegeslagen bij hetzelfde bedrijf. Toen zouden bijna 10.000 klapkisten zijn gestolen. De politie had deze zaak al in onderzoek. Zondag rond 12.00 uur werd op het politiebureau in Terneuzen een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden die mogelijk ook bij de zaak betrokken is. Hij was door de politie voor verhoor uitgenodigd. De politie onderzoekt nog of hij daadwerkelijk bij de feiten betrokken is.

Het onderzoek leidde maandag vandaag naar een loods in Zevenbergschen Hoek (gemeente Moerdijk). De rechercheurs konden hun ogen niet geloven toen ze in de loods vermoedelijk honderdduizenden gestolen klapkisten aantroffen, zo meldt de politie. De kisten zijn in beslag genomen. De politie roept eventuele andere benadeelden op om zich te melden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren