Weerbericht:
Rustig herfstweer. Overdag perioden met zon, 's nachts kans op een mistbank
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorjacht loopt vast op zandplaat Breskens

Toegevoegd: 25-07-2021, 13.10 uur
Het jacht liep zaterdag aan het einde van de ochtend vast.
Het jacht liep zaterdag aan het einde van de ochtend vast.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Een motorjacht is zaterdagochtend vastgelopen op een zandplaat in de Westerschelde bij Breskens. De KNRM heeft het jacht losgetrokken. Hierna konden de opvarenden hun weg weer vervolgen.


De driekoppige bemanning van het jacht was vanuit het Belgische Blankenberghe onderweg naar Breskens toen ze rond 10.45 uur de zandplaat verkeerd inschatten en vast kwamen te zitten. Een visser die bij de zandplaat in de buurt lag alarmeerde de Kustwacht die op haar beurt de bemanning van de reddingboot Zeemanshoop oppiepte.

Binnen een kwartier na de oproep was de reddingsboot al ter plekke. Met behulp van de bijboot van het jacht werd een opstapper van de reddingboot naar het jacht gebracht. Vervolgens werd een sleepverbinding tot stand gebracht en kon het jacht vlot worden losgetrokken. Er bleek geen schade te zijn en het jacht kon daarom zelf verder varen naar de haven van Breskens.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren