Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Bergers trekken binnenvaartschip los

Toegevoegd: 02-03-2007, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
STAVENISSE - Het woensdagmiddag op de Oosterschelde aan de grond gezette binnenvaartschip Gerla is gisterochtend rond twee uur vlotgetrokken.

De kapitein was woensdag uit voorzorg op een plaat gevaren. De lading, 24 rollen staal met een totaalgewicht van 445 ton, was gaan schuiven.

Bergingsbedrijf Multraship slaagde er in de nacht van woensdag op donderdag met hoogwater in om de rollen staal weer vast te zetten, waarna de Gerla de reis kon vervolgen. Het schip, een Kempenaar van slechts vijftig meter lang, was onderweg van Evergem in België naar Duitsland.

In het vaarwater Witte Tonnen Vlije in de Oosterschelde ging het woensdag bijna fout. "Verzuipen of aan de grond zetten, dat was de kwestie", zei een woordvoerster van sleep- en bergingsbedrijf Multraship uit Terneuzen.

Bij de berging gisterochtend zijn de sleper Zephyrus en het bergingsvaartuig Multrasalvor ingezet. Verder lag de drijvende kraan Delta paraat om indien nodig het schip (deels) te lossen. Inzet van de kraan bleek niet nodig.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren