Weerbericht:
In de ochtend enkele buien. Morgen meer zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Schouwen-Duiveland: "Dit gedrag accepteren we niet"

Toegevoegd: 10-08-2021, 10.37 uur
Burgemeester Van der Hoek
Burgemeester Van der Hoek
© Foto: Gemeente Schouwen Duiveland
Door: Remi Mesu

ZIERIKZEE - Burgemeester Van der Hoek van Schouwen-Duiveland heeft aangegeven alle middelen die de overheidsdiensten tot hun beschikking hebben te gebruiken om de geweldsgolf op het eiland te stoppen. Schouwen-Duiveland wordt de laatste weken geteisterd door verschillende geweldsdelicten.


Naar aanleiding van die recente geweldsincidenten heeft burgemeester Van der Hoek volgens de gemeente Schouwen-Duiveland het regelmatige overleg met politie en openbaar ministerie opgeschaald naar een hogere frequentie. In nauw overleg wordt afgestemd en besproken wat nodig is om een eind te maken aan de golf van geweldsdelicten.

”Helaas denken enkele jongeren dat vakantievieren, samenkomen of uitgaan op Schouwen-Duiveland betekent dat je je hier kunt misdragen, vernielen, mishandelen of elkaar beroven. Dit accepteren we niet. We zullen alle middelen die we tot onze beschikking hebben inzetten om hier een einde aan te maken”, aldus burgemeester Van der Hoek.

Verder doet Van der Hoek wel een oproep aan jongeren en hun ouders. "Gedraag je en houd het leuk met elkaar. Ik snap dat het balen is dat de horeca vroeg sluit en ik snap dat je elkaar ook na twaalf uur nog wilt ontmoeten. Dit kan bijvoorbeeld ook op het strand. Maar ook daar geldt weer: doe dat zonder vernielingen aan te richten, geweld of overlast," Aldus de burgemeester. Ook geeft hij ouders mee dat ze hun kinderen erop moeten wijzen om zich te gedragen zodat zij niet in de problemen raken.

Verschillende aanhoudingen verricht

De burgemeester doet deze reactie naar aanleiding van de recente golf van geweldsdelicten die zich op Schouwen-Duiveland voordoet. Zo werden de afgelopen week verschillende jongeren aangehouden voor onder meer vechtpartijen, fietsendiefstal en berovingen.

De burgemeester geeft de politie complimenten voor de snelle aanhoudingen aanhoudingen die inmiddels zijn verricht: "Ik heb goede hoop dat hiermee een eind is gekomen aan een reeks van ernstige incidenten. Dit is voor Schouwen-Duiveland uitzonderlijk en niet normaal.”

 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jesse (10-8-2021 om 17:11)
Ow ? ik hoor net op zeeland radio een of andere bobo de vraag gesteld of hij denkt dat dit effect zal hebben op de toeristen hun keuze om naar schouwen te gaan en die antwoorde met mooi weer praat dat dit al eerder voorkwam en daar toen ook geen negatieve effecten voor de toeristenbranche waarneembaar waren dus hoezo pikken "we" dit niet ? Eerder pikten ze het dus ook gewoon en nu gebleken is dat het geen geld scheelt is het allemaal wel okee en best volgens die vent op de radio en veranderen "we" dus net als voorafgaande keren he-le-maal mix. burgernietmeester, u bent een blufkip en een grootprater zonder inhoud, (geloof)waardigheid of draagvlak.
willem (10-8-2021 om 14:55)
wat de jeugd van tegenwoordig mist maar QWEL nodig heeft? een flink pak slaag van hun vader. ik was echt geen lief ventje--en heb leraren gepest. kreeg je terecht straf op school dan vertelde je dat thuis niet want dan kreeg je NOG een pak slaag. en mijn "tere kinderzieltje" heeft daar niet onder geleden--mijn billen wel. als een galbak opschool een verdiende tik krijgt staat even later een woedeende pa op school de leraar uit te vloeken plus de kans dat de leraar een proces aan zijn broek krijgt wegens "mishandeling" van een leerling. tegenwoordig worden de etterbakjes met wollen handschoenen aangepakt. we waren geen lieverdjes--maar moedwillig spullen van anderen vernielen kwam niet in je op. de gummieknuppel, een goede opvoeder
Roos (10-8-2021 om 13:54)
@Peter Quest,kennen doe ik U niet!! Maaaarrrr......U bent een man naar mijn hart,wat een wijze en ware woorden!!!
Peter Quest (10-8-2021 om 13:14)
Er gaat hier iets grondig mis in Nederland. Dat is wel duidelijk. Ik schaam mijzelf kapot als Nederlander. Is het niet in Mallorca dan is het wel in Italiƫ, Is het niet in Italiƫ dan verzieken Nederlanders het wel in Spanje en Frankrijk. Verzieken ze het daar niet dan is het wel in het vliegtuig van Duitsland naar Ibiza. En nu in Schouwen Duiveland. We hebben hier een mega mega groot probleem. EN dat is respect en fatsoen van de jeugd wat volledig ontbreekt. En het ergste politie, justitie en rechtspraak faciliteren dit. Want als je je zoon of dochter aanspreekt of ze straft is het ineens mishandeling. Bij deze, mijn vader gaf mij flink op mijn donder en ik liet het wel uit mijn hoofd.
bram goeree (10-8-2021 om 12:29)
nou burgemeester wen er maar aan want zolang we zo een soft beleid blijven houden is dit niet uit te bannen .dus niet van die grote uitspraken ,maar DADEN
Michel (10-8-2021 om 12:11)
Wat de Burgemeester wil, alle middelen die er zijn om dit aan te pakken, zal niet zo gemakkelijk zijn. Dit tuig is nog in vele gevallen minderjarig ,dus helaas kan dit niet Het zal weer wel een waardeloze HALT project worden. Sluit ze maar eens een maandje op in een strafkamp.
Cookie-instellingen beheren