Weerbericht:
Vrij veel bewolking en eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Opnieuw arrestatie geweldsincidenten Schouwen

Toegevoegd: 07-08-2021, 16.33 uur
Opnieuw arrestatie geweldsincidenten Schouwen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHIEDAM - De politie heeft vanmiddag een derde verdachte aangehouden voor de reeks geweldsincidenten op Schouwen-Duiveland. Vanochtend werden al twee anderen opgepakt.


De persoon die vanmiddag werd aangehouden is een 18-jarige jongeman. Hij werd aangehouden in zijn woonplaats Schiedam. Eén de andere arrestanten die vanochtend werd opgepakt komt ook uit die plaats. De ander is afkomstig uit Vlaardingen. Ook de nu aangehouden man is overgebracht naar een politiecellencomplex en net als bij de andere verdachten zijn beperkende maatregelen opgelegd. De politie laat weten meer arrestaties nog steeds niet uit de sluiten.

De reeks incidenten begon een week geleden in de buurt van het strandpaviljoen 'De Wijde Wereld', aan het begin van de Brouwersdam bij Scharendijke. Hier werd een 19-jarige man uit Scharendijke mishandeld. In de nacht van dinsdag op woensdag werd in de buurt van dezelfde strandtent een 19-jarige man uit Renesse door een groep van zeker zes jongens in elkaar geschopt. Rond hetzelfde tijdstip als de mishandeling vond ook een beroving plaats: een 17-jarige Duitser werd zijn fiets afhandig gemaakt.

Het meest ernstige incident vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede werden toen twee 21-jarige mannen in elkaar geslagen. Ze werden alletwee door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht omdat ze botbreuken hadden opgelopen in het gezicht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (8-8-2021 om 09:51)
Wat een tuig, flink de knuppel er op en opsluiten. Elke dag even goed afranselen dan voelen zij ook wat ze een ander aan doen. Niks geen taakstraf en kleine boete.
Cookie-instellingen beheren