Weerbericht:
Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Reeks geweldsincidenten Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 06-08-2021, 20.29 uur
Reeks geweldsincidenten Schouwen-Duiveland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Afgelopen week hebben zich zeker vier ernstige geweldsincidenten voorgedaan in Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.


Het eerste incident vond zaterdagmorgen 31 juli plaats in de buurt van het strandpaviljoen 'De Wijde Blik', aan het begin van de Brouwersdam bij Scharendijke. Een 19-jarige jongeman uit Scharendijke werd hier rond half drie plotseling geslagen. Enkele getuigen zagen de dader snel wegrennen. Het slachtoffer is bij de huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld. Het incident werd pas donderdag pas bij de politie gemeld. Het slachtoffer deed toen aangifte van deze mishandeling.

Bij hetzelfde strandpaviljoen was het woensdagmorgen 4 augustus rond half twee ook raak. Een eveneens 19-jarige jongeman, dit keer afkomstig uit Renesse, werd door een groep van zeker zes jongens in elkaar geschopt. Op enig moment wist hij te ontkomen. Het slachtoffer liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op. De politie werd gewaarschuwd en van de jongeman werd een aangifte opgenomen.

Aan de Rampweg in Renesse, ook in de buurt van het begin van de Brouwersdam, werd woensdagmorgen vroeg rond 01.30 uur een 17-jarige jongen uit het Duitse Ratingen van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer hoorde bij een groepje Duitse jongeren. Toen hij even van zijn fiets stapte, werd hij door twee jongens bedreigd en geduwd. Toen de Duitser dacht dat de dader een mes wilde pakken, rende hij weg. Het duo ging er daarna op de fiets vandoor. De politie vermoedt dat dit duo ook betrokken is geweest bij de anderen geweldsincidenten.

Het meest ernstige incident vond afgelopen nacht plaats, dus vrijdagmorgen 6 augustus. Rond 00.45 uur werden op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede twee 21-jarige jongemannen uit Breda in elkaar geslagen. De slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze liepen meerdere botbreuken in hun gezicht op.

De politie is een onderzoek gestart naar deze reeks incidenten en heeft in ieder geval een vermoeden van de identiteiten van de verdachten van het meest recente incident op de camping. De politie vermoedt dat de afgelopen week nog meer geweldsincidenten hebben plaatsgevonden, die nog niet bekend zijn. Politie en justitie zijn een onderzoek gestart en zijn dus op zoek naar eventuele slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld. De politie zoekt ook eventuele foto's of filmpjes van de genoemde incidenten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (7-8-2021 om 12:22)
Ach, deze aso┬┤s zullen tegen de rechters zeggen, het is de schuld van de Corona. Want daar steken ze het tegenwoordig op. Maar een ding is zeker, drank en drugs maken meer kapot dan lief is.
Kat (7-8-2021 om 12:05)
Signalement daders bekendmaken zo spoedig mogelijk, deze poging tot doodslag mag niet ongestraft blijven.
Emiel Muller (7-8-2021 om 03:43)
Wat triest zoveel zinloos geweld ,ik hoop dat de daders achterhaald kunnen worden en dat ze een passend , geen voorwaardelijk en.of taakstrafje krijgen .
Jumbo (6-8-2021 om 22:26)
Mn handen gaan hiervan wel jeuken ,
Leonardo (6-8-2021 om 20:42)
Hang camera s op. Treed op als er vermoedelijke daders zijn. komt snel naar boven wie dan de echte zijn. Dan wordt er wel gepraat. En passende straffen toepassen.
Cookie-instellingen beheren