Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Zeer grote brand in bakkerij Oostburg

Toegevoegd: 05-09-2021, 11.16 uur - Update: 05-09-2021, 11.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOSTBURG - In het centrum van Oostburg heeft zondagochtend een zeer grote brand gewoed in een bakkerij. De brandweer heeft inmiddels het sein 'brand meester' gegeven.


De brand ontstond rond 10.30 uur in het pand aan de Zuidzandsestraat. Volgens de brandweer was er al snel sprake van een uitslaande brand. Het vuur woedde vooral onder het dak en op de bovenverdieping. Omdat de brand zeer hevig was, kon de brandweer niet naar binnen om te blussen en werd het vuur vanaf buiten bestreden.

Bij de brand kwam veel rook vrij, maar volgens de brandweer ging deze recht omhoog en was er weinig overlast voor de omgeving. Rond 11.20 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Bij het naastgelegen restaurant kwam wel rook van onder het dak, maar hier bleek geen brand te woedden, zo liet de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten.

Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig en zijn er geen gewonden. Stichting Salvage is onderweg om de eigenaar bij te staan in het afhandelen van de schade. De omgeving is nog altijd afgezet.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (5-9-2021 om 17:40)
nu met recht een "warme bakker".!!!!
Cookie-instellingen beheren