Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Collectant zonder vergunning loopt tegen de lamp

Toegevoegd: 11-09-2021, 14.45 uur
Collectant zonder vergunning loopt tegen de lamp
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Agenten hebben vrijdagmiddag een proces-verbaal uitgedeeld aan een man die, naar eigen zeggen, voor een goed doel stond te collecteren op de Pottenbakkerssingel in Middelburg. Uit een controle bleek dat de man geen vergunning had om te collecteren.


De politieagenten zagen dat de man een collectebus uit zijn tas haalde en geld kreeg van voorbijgangers. Zij vroegen de man om een vergunning van de gemeente, maar die kon hij niet tonen. Uit een onderzoek dat de agenten startten bleek dat de stichting waar de man geld voor ophaalde ook geen officiële registratie had.

Het verhaal dat de man ophing was erg vaag en niets van de informatie die hij opgaf was te verifiëren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Middelburg. Volgens de politie dient een officiële collectant zich altijd te kunnen legitimeren. Ook moet hij of zij altijd een pasje bij zich dragen van de organisatie waarvoor gecollecteerd wordt. 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrick van Dijk (15-9-2021 om 13:46)
Inderdaad Karel, Deze voormalige verguningsplichtige activiteit die wel in de standaard APV van de VNG staat is in 2015 uit de APV geschrapt in de gemeente Middelburg.
Karel (12-9-2021 om 12:14)
Dit bericht klopt niet want je hebt in MIddelburg helemaal geen vergunning nodig om te collecteren.
EM (11-9-2021 om 16:04)
Nog nooit meegemaakt een collectant die collecteerd op straat ,wel dat ze aan de deur gaan wat meestal wordt aangekondigd in de media ..goed dat de politie heeft ingegrepen ,wat is met het geld nu gebeurd ?
Klaar (11-9-2021 om 15:50)
wauw, de politie is goed bezig............
Cookie-instellingen beheren