Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie beboet verschillende weggebruikers voor overtredingen

Toegevoegd: 05-10-2021, 09.39 uur
Politie beboet verschillende weggebruikers voor overtredingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De verkeerspolitie heeft maandag diverse hardrijders en andere weggebruikers beboet voor verschillende feiten. De hoogst gemeten snelheid die dag lag op 96 kilometer per uur op een weg met een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.


Al vroeg op de dag schreef de verkeerspolitie een proces verbaal uit aan de bestuurder van een bestelbus met aanhanger bij Heinkenszand. De bestuurder had de uitstekende delen op de aanhanger niet voorzien van een markeringsbord maar enkel van afzetlint. Later controleerden de agenten twee bromfietsen in Vlissingen op de constructiesnelheid. Op de rollenbank bij het politiebureau bleken beide brommers de toegestane constructiesnelheid te overschrijden. Beide bestuurders kregen een proces verbaal. Ook moeten de brommers opnieuw gekeurd worden.

Ook hield de verkeerspolitie een bestuurder staande op een weg waar de maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt. De weggebruiker reed daar 36 kilometer per uur te hard. Volgens de agenten gaat een officier van justitie beslissen over de hoogte van het boetebedrag. Ook bij Meliskerke werden twee bestuurders aan de kant gezet voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Ook in dit geval gaat een officier van justitie beslissen wat er met het proces verbaal gaat gebeuren.

Bij Rilland hielden de agenten een bestuurder van een bestelbus aan die met een mobiele telefoon in de hand aan het rijden was. Een goedkope ochtend werd het niet voor de weggebruiker aangezien hij een boete van 259 euro kreeg voor het niet handsfree rijden. Toch hadden de dienders van de verkeerspolitie niet alleen maar slecht nieuws. Bij een snelheidscontrole aan de Sloeweg Noord vlakbij Middelburg constateerden de agenten dat alle passerende weggebruikers zich keurig aan de maximumsnelheid hielden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tutor (7-10-2021 om 09:49)
Snelle Jaap: Dan hadden ze er wel 44 km/u van gemaakt!
Snelle Jaapie (5-10-2021 om 20:41)
Joh, 4km te hard is al een boete van 40 euro. BE-LACH-E-LIJK
Kees (5-10-2021 om 18:11)
Goed zo. Als mensen als Snelle Japie zich aan de regels zouden houden dan zouden er veel minder doden en gewonden vallen in het verkeer. Maar zulke mensen veroorzaken juist ongelukken en daarom moet er steeds gecontroleerd worden om onze wegen veilig te houden. Men mag van mij ook op bepaalde punten een camera zetten en een weer later ergens anders plaatsen willekeurig. Ook en vooral in 30km gebieden
Peter Quest (5-10-2021 om 16:12)
De politie en iedere agent heeft net als iedere belastingambtenaar, UWV ambtenaar of BOA een financiële doelstelling te behalen. Niet meer zo erg als ten tijde van Ivo Opstelten die toen wat uit had te leggen als minister maar het is niet afgeschaft. Het is bij geschaafd. Op zich heb ik er geen probleem mee als je echt handhaaft op zware overtredingen zoals rijden door Rood licht, meer dan 30km/h te snel en bezopen achter het stuur etc. Maar het is wel bezopen om iemand te bekeuren die geen rood witte plaat heeft maar een gekleurde slinger. Dat is zoeken om te bekeuren. Nu iedereen zich aan de snelheid houdt op de Schroeweg zoeken ze wel wat anders. Je moet en zal je doelstelling behalen.
Jan uit Vlissingen (5-10-2021 om 15:53)
Snelle Jaapie, de reden dat u, als automobilist, zo duur uit bent met deze bijkomende kosten zal wel aan uw rijstijl liggen. Gewoon aan de afgesproken regeltjes houden en u heeft geen enkele last van oom agent wat dan weer behoorlijk scheelt aan die bijkomende kosten.
Johan (5-10-2021 om 15:31)
@Willem: U wil meer controles en hogere boetes? Verkeersboetes zijn bijna nergens in Europa duurder dan in NL. Ik vind de boetes meer dan hoog genoeg zo. En daarbij meer controles? De georganiseerde misdaad is bijna de baas in NL en ongrijpbaar voor justitie maar de gewone man die iets te hard rijdt heeft een buitengewoon hoge pakkans. Is dat de maatschappij waarin u wilt leven? Beetje scheef vindt u niet?
Cookie-instellingen beheren