Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Zeeuws-Vlaamse campagne tegen drugslabs

Toegevoegd: 12-10-2021, 10.48 uur
De gemeenten hopen dat mensen hun vermoedens gaan doorgeven.
De gemeenten hopen dat mensen hun vermoedens gaan doorgeven.
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Zeeuws-Vlaamse gemeenten starten samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) een campagne om inwoners alert te maken op drugslabs en meer bewustzijn te creëren over de gevaren van die laboratoria.


In Zeeuws-Vlaanderen werden in het afgelopen jaar meerdere drugslabs ontdekt. In februari gebeurde dat in Waterlankerkje en Ossenisse. Begin december was het raak in Westdorpe. De burgemeesters vinden het belangrijk dat inwoners zich bewust zijn van de risico’s van drugslabs. “De gebruikte stoffen zijn giftig en kunnen ontploffen, dus dat levert gevaar op voor de omgeving. Het ontdekken van een drugslab heeft ook gevolgen voor de eigenaar. Het kan leiden tot sluiting van het pand voor bijvoorbeeld een jaar”, zo leggen de gemeenten uit in een persbericht.

“Criminelen zoeken bewust naar afgelegen loodsen en stallen. Verhuurders zijn zich nog onvoldoende bewust van de risico’s. Bedreigingen richting verhuurder en getuigen, die vervolgens zwijgen uit angst, zorgen dat misstanden onzichtbaar blijven”, aldus de gemeenten. De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen starten daarom samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) de campagne ‘Tijdelijke huurders in jouw buurt?’. Dit in de hoop dat mensen hun tips over (vermoedens van) illegale activiteiten, al dan niet anoniem, doorgeven.

Melden kan bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren