Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingsactie opgezet voor toerist op Verklikkerplaat

Toegevoegd: 07-11-2021, 17.16 uur
De traumahelikopter haalde de toerist van de Verklikkerplaat.
De traumahelikopter haalde de toerist van de Verklikkerplaat.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

RENESSE - De hulpdiensten zijn zondag grootschalig uitgerukt voor een toeriste die op de Verklikkerplaat was ingesloten. De traumahelikopter haalde uiteindelijk de vrouw van de zandplaat af.


Rond 16.00 uur werd er een reddingsactie opgezet op de Verklikkerplaat bij Renesse toen een Duitse toeriste op de plaat was opgelopen. De vrouw was op de zandplaat ingesloten door het hoge water en kon niet zelfstandig meer terugkomen.

Hierop zijn de reddingsmaatschappijen van Neeltje Jans en Ouddorp uitgerukt om te helpen. Ook kwamen de traumahelikopter en de Search and rescue (SAR)-helikopter van de Kustwacht ter plaatse. De traumahelikopter haalde de vrouw van de Verklikkerplaat af en bracht haar veilig naar de kant. Toen de Duitse weer aan de kant stond, konden de hulpdiensten weer terugkeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (7-11-2021 om 21:43)
Zeg ijsvogel, schaf gelijk t getij effies af en als je dan toch lekker bezig bent stop dan storm ook maar :D
Patrick (7-11-2021 om 20:52)
@ Ijsvogel: niks weg met die plaat! Hoort er gewoon bij. Er wordt, meer als, voldoende voor gewaarschuwd. Op de campings, op het strand zelf, etc. @ Mar: helemaal mee eens!
Ijsvogel (7-11-2021 om 19:41)
Weg met die hele plaat, brengt alleen maar narigheid. Veel te gevaarlijk.
Mar (7-11-2021 om 18:48)
Wat een eigenwijs geval zeg!!staat zeer duidelijk aangegeven dat dit niet mag en levensgevaarlijk is Mevrouw de toeriste alles laten betalen van hulpdiensten want voir hetzelfde geld is de heli hard nodig voor een ernstiger zieke
mar (7-11-2021 om 18:20)
Snappen mensen niet wat extra hoog water betekend, zeker met deze wind. Ongelooflijk, borden staan er om te lezen, niet om te negeren. Zouden ze voor zulke onverlaten ook nog een soort sirene moeten laten loeien. Dom wat is een mens toch dom.
Cookie-instellingen beheren