Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 85 km

Schip verliest stuurhut bij botsing met brug Sluiskil

Toegevoegd: 12-11-2021, 12.00 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Een schip is vanochtend tegen de brug Sluiskil over het Kanaal van Gent naar Terneuzen gevaren. Er is niemand gewond geraakt, het schip heeft wel forse schade.


Het Duitse tankschip, de 110 meter lange en 12 meter brede 'Fortuna', was onderweg richting Antwerpen (B) toen het misging. Na het incident voer de tanker nog iets verder door richting Terneuzen. Het werd vervolgens afgemeerd nabij de Goessekade.

Zowel Rijkswaterstaat als de politie zijn na het incident ter plekke gegaan. Zij doen onderzoek en bekijken wat er nu verder moet gebeuren. Omroep Zeeland meldt ondertussen dat een getuige heeft verklaard dat het schip erg hard voer en plotseling van koers veranderde.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
René (12-11-2021 om 20:55)
Whats in a name
Johan (12-11-2021 om 18:17)
Hoe is het met de schipper afgelopen? Kon die nog op tijd naar beneden?
Cookie-instellingen beheren