Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt voor valse 'boostervaccin-mails'

Toegevoegd: 30-11-2021, 18.53 uur
Politie waarschuwt voor valse 'boostervaccin-mails'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een oplichtingsmethode waarbij criminelen mails van de GGD namaken. In de mail proberen de oplichters, mensen geld afhandig te maken via een link.


Volgens de politie sturen de criminelen valse mails namens de GGD over een boostervaccinatie. In die mail staat een link waarmee de ontvanger zogenaamd 'een vaccinatie aan kan vragen'. Zodra men daarop klikt, proberen de oplichters de ontvanger geld afhandig te maken.

De politie waarschuwt nu voor de manier van oplichten. De agenten adviseren mensen om onder meer de afzender te controleren en niet op links in een mail te klikken.

 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren