Weerbericht:
Zaterdag perioden met zon en droog, zondag kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Inval Yerseke was in verband met landelijk onderzoek wapenhandel

Toegevoegd: 03-12-2021, 17.53 uur
Bij de inval in Yerseke werden wapens in beslag genomen.
Bij de inval in Yerseke werden wapens in beslag genomen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

YERSEKE - De inval die dinsdag 30 november in Yerseke plaatsvond, gebeurde volgens de politie in het kader van een landelijk onderzoek naar vuurwapens. De politie viel gelijktijdig ook in elf andere plaatsen in Nederland gebouwen binnen.


De instappen vonden dinsdagochtend 30 november naast een loods aan de Molendijkseweg in Yerseke ook plaats in Rotterdam, Den-Haag, Dordrecht, Papendrecht, Bergen op Zoom en Halsteren. De locaties kwamen bij de politie in beeld tijdens een lopend onderzoek. Het ging om woonhuizen maar ook bedrijfspanden.

Bij de doorzoekingen werden onder meer automatische vuurwapens, revolvers, geweren, meerdere 3D printers waarmee vuurwapenonderdelen konden worden geprint, diverse onderdelen van vuurwapens, stroomstootwapens en munitie aangetroffen. Tijdens de doorzoekingen waarbij zwaarbewapende arrestatieteams de gebouwen binnen vielen, werden in totaal zes verdachten aangehouden.

Drie verdachten, een 37-jarige man uit Yerseke, een 40-jarige man uit Den Haag en een 43-jarige vrouw uit Den Haag zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en moeten voor 14 dagen in bewaring. Een 59-jarige man uit Yerseke is eveneens vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris maar hij mag, onder voorwaarden, zijn proces thuis afwachten. Meerdere nieuwe aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren