Weerbericht:
Vandaag perioden met zon, maandag regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse burgemeesters: "Coronasituatie in Zeeland is zeer ernstig"

Toegevoegd: 03-12-2021, 17.53 uur
Zeeuwse burgemeesters: "Coronasituatie in Zeeland is zeer ernstig"
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Volgens de Zeeuwse burgemeesters en de directeur publieke gezondheid van de GGD Zeeland is de situatie rondom het coronavirus in Zeeland 'zeer ernstig'. Dat schrijven zij in een open brief naar de inwoners van de provincie.


De situatie in Zeeland is volgens de burgemeesters en de directeur publieke gezondheid zeer ernstig omdat er dagelijks teveel besmettingen bij komen. Daardoor staat de zorg onder grote druk. De ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg, huisartsen en andere zorgverleners kunnen het, volgens de ondertekenaars van de brief, maar nauwelijks aan.

Volgens de burgemeesters kunnen de Zeeuwen niet meer rekenen op goede zorg als de situatie niet verbetert en de zorg verder overbelast raakt. Ook laten de schrijvers van de brief weten dat er was gedacht en gehoopt dat door vaccineren veel minder coronamaatregelen nodig zouden zijn. De burgemeesters laten weten dat dat achteraf te positief is ingeschat.

Afsluitend roepen de burgemeesters en de GGD mensen op om alert te zijn en  hulp en steun te bieden. Want, zo schrijven zij: "We weten dat we tijdens de pandemie door onze gezamenlijke alertheid na pieken, steeds weer in rustiger vaarwater komen. Dat geeft ons het volle vertrouwen dat we in Zeeland met elkaars hulp ook door deze moeilijke periode heen komen."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WeetAllesBeter (5-12-2021 om 21:25)
En dat met 600 besmettingen per dag hahaha. Misschien dat ziekenhuis in Vlissingen. Wat bijna warenhuis formaat heeft eens gebruiken? Oh nee. Te duur. Zorg is overbodig. @ik. De verhouding tussen gevaccineerd ongevaccineerd is onjuist. Als 8 op de 10 gevaccineerd is dan is het pas 50/50 en dat is niet zo. De gevaccineerde groep is veel groter. Maar vooral allemaal die QR blijven gebruiken, de grootste bron van besmettingen. Schapen!!
Bram (4-12-2021 om 21:27)
Die vaccinatie zorgt voor de besmettingen, dat was van te voren al bekend maar niemand wil luisteren. Lekker booster en, haha succes in de winter 2022/23 En geen goede zorg meer kunnen bieden? Alsof de zorg zo goed was hier in Zeeland?
Inwoner (4-12-2021 om 16:35)
Tja...dat krijg je als je in Nederland maar 3,32 bedden per 1000 inwoners hebt, zelfs in Oekraïne en Rusland hebben ze er al ruim 8 per 1000 inwoners. En mensen geloven gewoon nog altijd in de VVD en D66
Ik (4-12-2021 om 13:19)
Als er niet zoveel eiwitten in zaten had ik het genomen. Wegens mijn gezondheid mag het niet. En gek genoeg waren er er hier in mijn straat 4 mensen die 3 weken later een herseninfarct kregen en 1 trombose achter de ogen. 1 pers. Is er aan overleden. Er liggen ook meer gevaccineerden dan ongevaccineerden in ziekenhuis +dat die mensen dubbel geteld worden. Als ze 1 ziekenhuis voor alleen corona gebruiken kunnen andere ziekenhuizen open blijven voor andere ernstige gevallen open blijven. Dat kunnen ze overal in het land doen. En ze hadden nooit zoveel zorgmedewerkers moeten ontslaan.
Piet (3-12-2021 om 20:36)
Haha vind ik leuk
p (3-12-2021 om 20:29)
Ben blij dat ze al wat eerlijker voor de dag komen met dat gelul over de geboden vaccins. Nu alleen nog even de exacte cijfers aub.
Cookie-instellingen beheren