Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Oorzaak verwoestende brand nog onduidelijk

Toegevoegd: 02-01-2022, 02.21 uur
Door de brand zijn twee huizen onbewoonbaar geworden.
Door de brand zijn twee huizen onbewoonbaar geworden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het is nog altijd niet duidelijk wat precies de grote brand heeft veroorzaakt die tijdens de nieuwjaarsnacht woedde aan de Radenhove in Middelburg.


Zaterdag kwam rond 03.40 uur een melding binnen van een woningbrand in de straat. Toen de brandweer arriveerde, stond het dak van de betreffende woning al grotendeels in brand en sloeg het vuur over naar de naastgelegen woning. Uiteindelijk raakten vier woningen betrokken, zo meldde de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann zaterdagmiddag.

Volgens de politie raakten twee van de vier huizen onbewoonbaar. De bewoners van de woningen die onbewoonbaar werden verklaard zijn opgevangen door de gemeente Middelburg. Hiervoor werd wijkcentrum Palet 's nachts geopend. In overleg met verhuurder Woongoed wordt gekeken naar vervangende woonruimte, aldus de burgemeester.

Hoe de verwoestende brand precies is ontstaan, is nog niet duidelijk. Volgens zowel de burgemeester als de politie wordt de toedracht nog onderzocht. "Het kan vuurwerk zijn geweest maar ook iets anders. Hoe dan ook is de uitkomst verschrikkelijk", aldus Bergmann.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren