Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Persoon aangehouden voor verboden wapenbezit

Toegevoegd: 14-02-2022, 13.12 uur
Door: Roland de Jong

SCHORE - De politie heeft vanmiddag in Schore een man aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. De man is naar een politiebureau gebracht.


Tijdens de afhandeling van een verkeersongeval besloot de politie een auto met Pools kenteken te controleren nabij de Nieuwe Schoorseweg. De automobilist bleek vervolgens een busje pepperpspray in zijn voertuig te hebben liggen. Hierop werd besloten de 61-jarige man aan te houden en mee te nemen naar het bureau.

In Nederland zijn het bezit en de verkoop van een middel met weerloosmakende of traanverwekkende stof verboden. Pepperspray valt onder deze categorie en het bezit is strafbaar gesteld in de Wet wapens en munitie. Alleen politiemensen mogen pepperspray onder bepaalde omstandigheden gebruiken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (15-2-2022 om 17:43)
Dw pepperspray was niet gebruikt , ja en ?? Was een niet gebruikt pistool ook goed geweest. ??
claudia wegman (15-2-2022 om 08:26)
naar aanleiding van een verkeersongeval een auto controleren? was dat uit verveling of hoe moet ik dat zien? de pepperspray was niet gebruikt dus waarom deze man zijn auto doorzoeken?
Cookie-instellingen beheren