Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Middelbrand leegstaand zorgcentrum Yerseke

Toegevoegd: 28-02-2022, 22.13 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In een leegstaand zorgcomplex in Yerseke is maandagavond brand uitgebroken. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust.


De hulpdiensten kregen rond 20.30 uur de eerste melding van de brand aan de Molenlaan binnen. Binnen tien minuten werd opgeschaald naar middelbrand. Twee blusploegen bestreden de brand. Ze werden ondersteund met een ladderwagen. Bij de brand kwam flink wat rook vrij. Deze trok over de woningen in de omgeving. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) adviseerde omwonenden daarom uit voorzorg om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. 

Volgens de Veiligheidsregio woedde de brand in het voormalige keukendeel van het zorgcentrum. Hoe deze is ontstaan, is nog niet bekend. Rond 21.25 uur had de brandweer het vuur onder controle en kon men beginnen met ventileren en nablussen. Vervolgens kon omstreeks 21.45 uur het sein 'brand meester' worden gegeven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (2-3-2022 om 08:47)
Wellicht was de dader(s) juist bang dat er vluchtelingen in zouden komen... Belachelijk dat het al zo lang leeg staat... Was de gemeente überhaupt nog van plan iets ermee te gaan doen???
Ineke (2-3-2022 om 07:35)
Er staat in Sas ook een complex leeg. De Redoute is leeg vanwege nieuwbouw
J. (1-3-2022 om 11:08)
Is dit verder nog bewoonbaar? Misschien kunnen we vluchtelingen tijdelijk opvangen ?
bert kaiser (1-3-2022 om 10:37)
schandalig dat zo,n gebouw 10 jaar leegstaat , dat terwijl er zo veel woning nood is
P (1-3-2022 om 09:50)
Leegstaand complex terwijl men schreeuwt om woningen en de pandjesmelkers de nieuwe mafia is.
Cookie-instellingen beheren