Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Taakstraf en rijontzegging geëist voor dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 04-03-2022, 10.09 uur
Op 20 april voerde de politie een reconstructie uit op de ongevalslocatie.
Op 20 april voerde de politie een reconstructie uit op de ongevalslocatie.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 65-jarige J. L. uit Kapelle, die vorig jaarop 7 maart in zijn woonplaats zijn 85-jarige plaatsgenote J. Verheule doodreed, hoorde donderdag voor de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een rijontzegging van twaalf maanden tegen zich eisen.


Op de bewuste dag reed L. volgens onderzoek en getuigen beduidend harder dan de toegestane 30 kilometer per uur over de Vroonlandseweg in Kapelle. Bij de kruising met de Lange Meet kwam daar volgens L. 'in een flits' het latere slachtoffer in haar scootmobiel aanrijden. Een botsing was volgens L. dan ook vrijwel onvermijdelijk. Dat hij bijna ook de achter haar rijdende echtgenoot op zijn fiets had aangereden, had L. niet eens gemerkt.

Dat hij kalmpjes aan richting de kruising had gereden, was het verhaal van L. zelf. Onderzoek wees uit dat hij 57 kilometer per uur had gereden, absoluut niet had geremd en kennelijk niet goed had gekeken en ook niet had ontdekt dat het op die kruising oppassen was geblazen. Verkeersborden die aangaven uit te kijken voor spelende kinderen, een wegverhoging om de snelheid eruit te halen, een zebrapad en natuurlijk het van rechts komend verkeer dat voorrang had.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (5-3-2022 om 08:56)
Johan het kan dan in jou ogen geen misdrijf zijn maar te hard rijden en niet remmen is toch ook niet onder de noemer verkeersongeluk te zetten
Johan (4-3-2022 om 16:38)
@Ja-Ja: Er is niemand vermoord. Er is een verkeersongeval gebeurd en dat is iets heel anders!
Laag (4-3-2022 om 13:48)
wat een super lage eis weer. Hopelijk wordt de uiteindelijk opgelegde straf niet ook nóg lager....
Ja-Ja (4-3-2022 om 11:29)
Echt weer een strafje van falende "Rechter"? Je kan ze, met bevriende advocaat, alles wijs maken. "Rechter?"Hij heeft iemand vermoord. Maar je zal wel weer een rot smoes hebben voor het geven van de lage straf hebben.
Cookie-instellingen beheren