Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 182 km

Vissersboten blokkeren Buitenhaven Vlissingen

Toegevoegd: 04-07-2022, 11.26 uur - Update: 04-07-2022, 12.56 uur
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - Een groep van acht tot negen vissersboten heeft zich maandag in de Buitenhaven van Vlissingen verzameld om daar de buitenhaven te blokkeren. De boten lagen een tijdlang zij aan zij in de opening van de haven maar inmiddels is de blokkade weer opgeheven, zo meldt de provincie Zeeland. De sluizen naar de binnenhaven waren wel toegankelijk.


De visserboten begonnen maandagochtend hun actie. Met de blokkade wilden de vissers de boeren steunen tijdens hun protesten die vandaag plaatsvinden. Ook uitten de vissers hun zorgen over de toekomst van de visserij in Zeeland. Rond 12.00 uur stopten de vissers met hun actie en voeren ze de haven weer uit. De provincie Zeeland heeft bevestigd dat de actie inmiddels is beëindigd.

De Douane was bij de blokkade aanwezig met een snelle rubberboot. Ook kwam de Kustwacht enkele keren laag overvliegen om zicht te krijgen op de situatie. Rijkswaterstaat en de politie waren ook ter plekke maar er is niet ingegrepen. De Westerscheldeferry tussen Vlissingen en Breskens kon door de blokkade enige tijd niet varen maar inmiddels is de dienstregeling weer volledig hervat.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (4-7-2022 om 18:48)
ik zal hier wel veel commentaar op krijgen maar dat mag. ik vind dat de boeren al jaren lang vals zijn voor gelicht met stal vergrotingen om het hoofd boven water te houden .en dat terwijl iedereen al wist dat het 20 jaar geleden al bekend was dat dit tot grote problemen ging leiden .steeds maar meer en groter dat kan niet in Nederland .de oplossing voor een betere natuur zou zijn veel minder dieren en ook veel minder mensen .ik weet ook wel dat het laatste niet uitvoerbaar is .maar toen ik jong was leefden we hier met 8 miljoen mensen ,nu met 18 miljoen .en ons land is niet groter geworden .ook de veestapel is meer dan verdubbeld .dit is toch vragen om problemen .wanneer er eerder actie was ondernomen was het probleem niet zo erg geweest
Dirk (4-7-2022 om 18:29)
@willem, helemaal mee eens, grote bezem door halen!!!!
Anoniem (4-7-2022 om 17:26)
Waarom boeren en vissers! Een vliegtuig de lucht in is de stikstof niet van kracht. Nee daar gaan ze het niet over hebben want het draait alleen maar om geld.
Leo (4-7-2022 om 16:12)
Goed, dan eten we geen vis om de boeren te ondersteunen, dat is net zo verstandig als waarmee de vissers en andere mee bezig zijn, is toch een zaak tussen de boeren en DenHaag, waarom moeten wij de dupe van deze acties zijn
willem (4-7-2022 om 15:39)
de boeren hebben groot gelijk en ik waardeer iedereen die aan die blokkade mee doet. van mij mogen ze het hele land plat leggen tot al die waanzinnige plannen van tafel zijn makkelijk roepen wat de boeren moeten doen vanuit het pluche--laat ze zelf eens een stal uitmesten of ander boerenwerk gaan doen. dan zouden ze ook eens blaren op hun handjes krijgen. de enige stal die nodig uitgemest moet worden is de 2de slaapkamer.
Johan (4-7-2022 om 11:56)
KAN de ferry niet uitvaren of WIL de ferry niet uitvaren? Wanneer ik de foto bekijk is er voldoende ruimte voor de ferry om te passeren. De havenmond is diep genoeg aan de zijde van de havendam.
Cookie-instellingen beheren