Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 28 km

Hert aangereden bij Boulevard Vlissingen

Toegevoegd: 06-08-2022, 11.08 uur
Hert aangereden bij Boulevard Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Politieagenten van het basisteam Walcheren hebben gisteren een hert geholpen dat was aangereden in de omgeving van de Boulevard van Vlissingen. Het dier raakte amper gewond.


De agenten waren onderweg naar een melding van geluidsoverlast toen zij in de buurt van de Boulevard werden aangesproken door enkele mensen. Eén van de agenten vertelt op social media "een man in een ongemakkelijke houding te zien liggen, het lijkt alsof hij ergens op ligt". Na een kort onderzoek bleek dat enkele minuten daarvoor een hert was aangereden. Het dier was na de aanrijding op het wegdek blijven liggen. Nadat de agenten het hert hadden bekeken, schakelden zij direct de hulp in van de meldkamer. Via de centralist werd er een jachtopziener opgeroepen.

Nadat het hert enkele pogingen had gedaan om te vluchten, kwam de opzichter ter plaatse. Het besluit was in eerste instantie om het dier uit zijn lijden te verlossen maar na enig aandringen werd het dier nader onderzocht. Hieruit kwam de conclusie dat het dier erg actief was en nagenoeg geen verwondingen had. Hij kon terug de natuur in.

De politie adviseert bij aanrijding met wild direct 0900-8844 te bellen en de exacte locatie door te geven. Ook als het dier niet blijft liggen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (8-8-2022 om 11:47)
ja gelukkig heeft dit diertje het overleeft en de man die er bij ging liggen wat een topper ben jij,er zijn ook mensen genoegmaar die schiet je toch ook niet af
Popeye (7-8-2022 om 13:10)
Jimmy: cijfermatig zijn r van jou en mij ook meer dan teveel .. gelukkig worden originele tranen meestal niet om de cijfers geplengd - de 'bedrijfsleiders' even niet mee beschouwd :)
Renata (7-8-2022 om 01:28)
Natuurlijk wilde die meteen schieten. Maar wie heeft aangedrongen om het dier nog te bekijken vraag ik me af. Herten zijn stressgevoelig dus de schrik van de aanrijding en de mensen eromheen heeft het doen ‘bevriezen’. Jachtopzichter: ben niet zo triggerhappy.
Moeder (6-8-2022 om 20:17)
Een hert op de boulevard?? Dat verwacht je niet!!! Waarom blijven ze niet netjes in het bos? Niet dat we hier veel bos hebben....
Jimmy Hendrikx (6-8-2022 om 17:32)
Paar meer of minder van die beesten hier in zeeland kan geen kwaad. Worden jaarlijks zat afgeschoten omdat anders de populatie te groot wordt. Niet huilie doen dus, zie ook zat meeuwen en hazen kapot op de weg liggen.
Pim (6-8-2022 om 16:28)
Helemaal met Rob eens! Ongelofelijk dat ze hierop moesten aandringen.
Cookie-instellingen beheren