Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 211 km

73 Boetes uitgedeeld voor niet handsfree bellen

Toegevoegd: 27-09-2022, 19.13 uur
73 Boetes uitgedeeld voor niet handsfree bellen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Bij  een controle door de politie op afleidende factoren in het verkeer zijn meerdere personen betrapt op het gebruik van elektronische apparaten. Daarnaast zijn er ook nog andere overtredingen vastgesteld.


De controle werd door een eenheid van het politiebasisteam Walcheren in de regio Zeeland-West-Brabant gehouden. Bij deze controle werd er samengewerkt met de andere eenheden uit andere basisteams en de afdeling infra van de politie. De nadruk lag op het gebruik van elektronische middelen, zoals smartphones, tablets en dergelijke. Er werden 73 bestuurders beboet voor het gebruik van deze middelen.

Er werden ook andere verkeersovertredingen waargenomen. Zo zijn er bestuurders beboet voor het rechts inhalen, het niet ( juist) dragen van een autogordel, rijden zonder geschikt rijbewijs, over een puntstuk rijden, het onnodig links rijden, het inhalen over een doorgetrokken streep en het onnodig gebruik maken van de vluchtstrook.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (28-9-2022 om 13:30)
De boetes zijn aan de hoge kant maar toch hebben mensen lak aan regels en aan de consequenties van hun gedrag. Bellen of appen op de fiets mag sinds lange tijd ook weer. Althans daar lijkt het op. Als men niet kan handhaven dan blijven wetten alleen op papier in een lade liggen.
Henk (28-9-2022 om 12:48)
Super goed werk van de politie. MAAAR dit blijft typisch Nederland. De politie heeft de handen vol aan de misdaad. Men komt nauwelijks toe aan het handhaven van verkeersdelicten. Terwijl veel bestuurder lak hebben aan handsfree bellen en het niet erg vinden om een ander in gevaar te brengen. En wat doen we in Nederland. Kleine boetes uitdelen zodat de politie kan blijven dweilen met de kraan open. Wel goed voor de werkgelegenheid:). Dat is Nederland ten voeten uit. Ik sluit me aan bij Zeeuw.
Grote Smurf (27-9-2022 om 22:53)
Top werk van de politie. Pak al die telefoonverslaafde mafketels in het verkeer maar aan. Kan niet vaak genoeg want ik erger me vaak rot hoe die aandachtsgeile types voor een stoplicht staan te wachten en pas na 10 seconden nadat het groen is geworden gaan rijden waardoor heel de rij weer voor rood licht komt te staan. Deze simpeltjes mogen van mij torenhoge boetes krijgen want het zijn er gewoon teveel.
Johan (27-9-2022 om 22:24)
@Zeeuw: De boetes zijn meer dan hoog genoeg. Bij moderne auto's kun je zowat de krant gaan lezen achter het stuur. Die kunnen minutenlang alleen rijden, blijven zelf op hun rijstrook en remmen af als het nodig is.
ano (27-9-2022 om 22:01)
al deze overtredingen zijn de normaalste zaak in Nederland het viel mee dat geen alcohol in het spel was.
zeeuw (27-9-2022 om 19:55)
de boetes voor het bellen achter het stuur kan niet hoog genoeg zijn 19999 euro per keer is op z,n plaats iemand doodrijden kost meer
Cookie-instellingen beheren