Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand op dak met zonnepanelen in Hulst

Toegevoegd: 29-09-2022, 14.42 uur
Door: Eugène Harthoorn

HULST -  De brandweer is vandaag enige tijd bezig geweest met het bestrijden van een brand op een dak van een woning aan de Oudepolderstraat. De brandweer heeft opgeschaald naar een middelbrand.


De brand werd omstreeks  14.15 uur opgemerkt. De brand woedde onder de zonnepanelen op het dak. Omdat er meerdere eenheden van de brandweer nodig waren om de brand te bestrijden, is er opgeschaald naar een middelbrand. 

De brandweer is ter plaatse gestart met de bluswerkzaamheden. Hierbij ligt de focus op voorkomen van uitbreiding naar een naastgelegen woning. Daarnaast wordt de brand onder de zonnepanelen bestreden. 

Omstreeks 15.45 uur heeft de officier van dienst het sein 'brand meester'gegeven. Brandende resten onder de zonnepanelen worden nog afgeblust. De woning heeft brand- en waterschade opgelopen. Voor de afhandeling van de schade is stichting Salvage ingeschakeld.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edwin (1-10-2022 om 07:41)
@Sara, kom jij wel eens buiten? Zou ik dan maar niet meer doen, want daar gebeuren er ook ongelukken!
Bewoner (1-10-2022 om 00:05)
@Sara, NEE dat is omdat je geen geld hebt ervoor niet omdat je bang bent voor brand ! Brand zoals deze is puur door installatie fouten !
WJ (30-9-2022 om 08:30)
De pv-installatie is in het dak verwerkt, ipv op het dak. Hierdoor is er niet voldoende koeling onder de panelen mogelijk. Gevolg is een zeer slecht rendement van de installatie en brandgevaar.
Sara (29-9-2022 om 21:29)
Daarom voor mij geen zonnepanelen!
veeken (29-9-2022 om 17:28)
De zonnepanelen hebben lang niet gewerkt na de eerste brand toen kregen ze compensatie op hen elektrische verbruik ze zijn nu weer in geschakeld weer brand wat doet de woningbouw die mensen aan die oude mensen durven niet meer te gaan slapen ,heel die rotzooi moet er zo snel mogelijk er . lekker elke mand huur opstrijken .
klaar (29-9-2022 om 16:19)
aangelegd door BEUN......
Cookie-instellingen beheren