Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Dode vinvis aangespoeld bij Westkapelle

Toegevoegd: 02-10-2022, 09.47 uur - Update: 02-10-2022, 11.19 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Bij de Zeedijk in Westkapelle is vanochtend in de buurt van dijkpaviljoen De Westkaap een ruim 13 meter lange dode vinvis aangespoeld. De vondst is uitzonderlijk, zo zegt Jaap van der Hiele van het Reddingsteam Zeedieren Nederland (RTZ).


Volgens Van der Hiele is de nu aangespoelde vinvis dezelfde als het dier dat de afgelopen dagen geleden in de Noordzee werd gezien ter hoogte van de Belgische plaatsen Nieuwpoort en Zeebrugge. Pogingen om het karkas te bergen mislukten en de vinvis kon niet meer worden gelokaliseerd.

SOS Dolfijn en RTZ meldden beiden dat de nu aangespoelde vinvis vrijwel zeker de vermiste ‘Belgische’ vinvis is. Het gevonden exemplaar is een mannetje van 13,7 meter lang. De vondst van zo'n lang dier is uitzonderlijk. Het is de grootste vinvis die Van der Hiele met eigen ogen heeft gezien. Vinvissen zijn overigens zoogdieren, geen vissen, zo legt SOS Dolfijn uit. "De naam is verwarrend in het Nederlands. Het zijn baleinwalvissen”, aldus de organisatie op Twitter.

Langs de plek waar het dier ligt, wordt vandaag ook de wandeleditie van de Kustmarathon gelopen. Mede om die reden wordt de vinvis morgen pas weggehaald.

Later meer


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren