Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 49 km

Man voor rechter vanwege overvalpogingen

Toegevoegd: 13-10-2022, 15.40 uur
In Middelburg probeerde de man in 2021 een Aldi te overvallen.
In Middelburg probeerde de man in 2021 een Aldi te overvallen.
© Foto: Remi Mesu (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen de 24-jarige  M. T. uit Middelburg een gevangenisstraf van 32 maanden gevorderd. T., die zich niet beriep op zijn zwijgrecht maar gewoon "geen had zin om erover te praten", wordt verdacht van twee pogingen om een overval te plegen.


De eerste poging overval vond plaats in de vroege uren van 3 mei 2021, toen hij zonder geld zat. T. stapte met capuchon over zijn hoofd de Aldi-supermarkt aan het Westerscheldeplein in Middelburg binnen, bedreigde de dame achter de kassa met een groot mes en eiste geld. Omdat de kas nog leeg was, verliet hij zonder geld de supermarkt. Dankzij camerabeelden en een duidelijk signalement kon T. worden aangehouden. Hij ontkende alles. Kennelijk had hij zich bedacht of kreeg hij wroeging, want kort daarna stapte hij het politiebureau binnen en legde hij een volledige bekentenis af.

De tweede poging overval vond plaats op 15 mei van dit jaar. Toen trad hij coffeeshop High Life in Goes binnen, eiste eveneens geld, kreeg opnieuw niets en werd kort daarna opgepakt. Gezien de niet bepaald bereidwillige houding van T. ziet de reclassering geen kans om iets voor hem te betekenen.

Uitspraak 27 oktober.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (13-10-2022 om 16:57)
Dit zijn de pareltjes van de maatschappij. Na het uitzitten van zijn straf staat deze loser binnen no time weer voor de rechter, daar kan je gif op innemen.
Redouane (13-10-2022 om 16:40)
Als je geen geld hebt, ga dan werken. Stelen is nooit rechtvaardigt. Slappe excuus - dat de verdachte geen zin heeft om te praten met zowel de rechtbank als met de reclassering. Opsluiten die gast voor minimaal 4 jaar zou ik zeggen.
Cookie-instellingen beheren