Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete voor pluimveebedrijf Schore vanwege bedrijfsongeval 2019

Toegevoegd: 29-10-2022, 09.53 uur
Boete voor pluimveebedrijf Schore vanwege bedrijfsongeval 2019
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SCHORE - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in juli een geldboete opgelegd aan een pluimveebedrijf in Schore, zo werd gisteren bekendgemaakt. In mei 2019 raakte daar een minderjarige jongen ernstig gewond aan zijn hand.


In mei 2019 raakt een minderjarige jongen daar ernstig gewond aan zijn hand. De jongen kwam bij het werk ten val. Hierbij kwam hij met zijn hand klem te zitten tussen de rollen van een lopende transportband voor eieren. De knul liep ernstig letsel op aan zijn duim. 

De jeugdige eierraper was werkzaam in de directe nabijheid van een werkende machine, zonder een fysieke afscheiding. Door het ontbreken van een afscheiding was er, volgens het OM, sprake van onacceptabele veiligheidsrisico's in de vorm van knel- en pletgevaar. Daarom heeft het OM in juli van dit jaar het bedrijf een strafbeschikking opgelegd in de vorm van een geldboete van 7.500 euro voor het overtreden van de Arbeidsomstandighedenwet en vanwege de verrichte verboden kinderarbeid.

Volgens het OM mogen jongeren tussen de 13 en 18 jaar onder zeer strikte regels werk verrichten, als het gaat om een (maatschappelijke) stage, een bijbaan of vakantiewerk. Kinderen jonger dan 13 mogen dit soort werk niet doen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren