Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe Kustwachthelikopter landt bij Adrz

Toegevoegd: 31-10-2022, 19.40 uur
Eén van de twee nieuwe helikopters in Goes.
Eén van de twee nieuwe helikopters in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - Eén van de gloednieuwe helikopters van de Nederlandse Kustwacht heeft maandag een proeflanding gemaakt bij het ziekenhuis in Goes.


De Kustwacht krijgt de beschikking over twee helikopters van het type Agusta Westland 189 (AW189). De helikopters worden door de Kustwacht ingezet voor zoek- en reddingsacties op de Noordzee en ruime binnenwateren. Ze kunnen ook worden gebruikt voor medische evacuaties en het transport van een mobiel brandweerteam naar een incidentschip. Deze zogeheten Maritime Incident Response Group Netherlands (MIRG.NL) levert advies en assistentie in geval van brand op een varend schip op de Noordzee.

Het bedrijf Bristow vliegt en onderhoudt de toestellen voor een periode van 10 jaar. De helikopters bieden plaats aan 19 personen exclusief bemanning. De bemanning aan boord bestaat standaard uit twee vliegers, een lierbedienaar, een reddend zwemmer en een ambulanceverpleegkundige. De nieuwe helikopters kwamen eind vorige week aan op Den Helder Airport. Sindsdien wordt met de helikopters test-, acceptatie- en opleidingsvluchten uitgevoerd.

De helikopters komen deze maand in dienst.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren