Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 21 km

Bommelding: Containerschip keert om op Westerschelde

Toegevoegd: 22-12-2022, 11.57 uur - Update: 22-12-2022, 15.39 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het containerschip MSC Lorena ligt momenteel voor anker tussen Vlissingen en Breskens nadat vannacht een bommelding was gedaan. Dat melden verschillende media op basis van de Belgische federale politie.


Het 275 meter lange en 32 meter brede schip was vanuit Senegal onderweg naar Antwerpen. Toen het schip vannacht rond 02.00 uur ter hoogte van Rilland voer, werd rechtsomkeert gemaakt. Dit zou zijn gebeurd nadat een dreigtelefoontje binnen was gekomen waarin werd aangegeven dat het schip zou ontploffen als het daadwerkelijk zou aanmeren in de Antwerpse haven.

Besloten werd om het schip terug de zee op te sturen en het te laten wachten in ankergebied Wielingen-Noord. Hierdoor is er geen hinder voor het overige scheepvaartverkeer. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van het dreigtelefoontje. Niet alleen de Belgische politie doet onderzoek. Ook de recherche van de dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie onderzoekt de bommelding. "We doen er alles aan om de melding zo snel mogelijk te duiden", zo laat een woordvoerder weten.

Wanneer de MSC Lorena weer verder kan varen, is nog niet duidelijk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeiler (24-12-2022 om 21:13)
De bemanning kan nu niet naar het Schipperskwartier om een biertje..
R van O (22-12-2022 om 15:05)
Hoezo lachen. Het is om te huilen. Eerst bericht van de zoveelste grote drugvangst op een schip en dan nu een schip omgekeerd. Dan denk ik, is er aanleiding dat er explosieven of explosie gevoelige stoffen aan boord zijn? Je kan nooit weten met aanvoer van hulpgoederen voor Oekraine..... Of is het een afleiding omdat het te heet onder de voeten wordt van smokkelaars die op de keervaart nu wat pakketjes dumpen. Hoe het ook zij, werk heb je eraan.
dec 2022 (22-12-2022 om 14:11)
@loes Je hebt helemaal gelijk.
Loes (22-12-2022 om 12:39)
Meeste mensen lachen hierom...totdat het menens is zijn het de lachers de harste paniek schreeuwers. Vaak is het om bang te maken maar elke melding word serieus onder de loep genomen. Het zou net een echte kunen zijn.die zijn en bestaan ook. Onwetendheid die lachen
Cookie-instellingen beheren