Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Vonnis uitgesteld, eerst weten wat J.B. mankeert

Toegevoegd: 09-01-2023, 18.07 uur
Vonnis uitgesteld, eerst weten wat J.B. mankeert
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De uitspraak betreffende de 63-jarige J. B. uit Zierikzee zal nog even op zich moeten laten wachten. De politierechter in Middelburg wil eerst duidelijkheid over wat B. mankeert. De verdachte dreigde met het af laten gaan van bommen.


De niet ontkennende B. was het niet eens met de bedrijfsvoering van zijn voormalige werkgever Zeelandia in Zierikzee. Een gesprek met de bedrijfsleiding daarover gebeurde niet en om één en ander af te dwingen stuurde hij, eind september vorig jaar, enkele medewerkers dreigmails. Hierin liet hij ze weten dat er op diverse plekken bommen waren geplaatst die op afstand tot ontploffing konden worden gebracht. Dit bleek loos alarm.

Enkele jaren geleden werd B. voor dezelfde feiten al eens veroordeeld tot drie maanden cel plus nog eens drie maanden voorwaardelijk. De politierechter wacht met het doen van uitspraak op een reactie van de psycholoog van B. Ook het openbaar ministerie (OM) wil eerst weten wat B. mankeert.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (10-1-2023 om 13:50)
Zulke gestoorden horen niet in deze maatschappij thuis, dus opsluiten .
Peter Quest (10-1-2023 om 13:10)
Wel alle bommen en granaten, die kerel is gestoord. Als je dat nog niet door hebt als politierechter moet je achter je oren krabben of je wel geschikt bent als rechter.
Emergo (10-1-2023 om 12:37)
Zo te lezen valt het niet mee procedures bij rechtszaken te accepteren. Goed dat er rechters zijn !
IND (10-1-2023 om 04:11)
Inderdaad @Sarah én als eerste is "verward" dan word tie J.B "ontoerekeningsvatbaar" verklaard komt tie weg met een tik op ze vinger of met de mededeling nie meer doen hé...
Gelijk (9-1-2023 om 23:33)
Gelijk berechten Tegenwoordig is de verdachte belangrijker dan de slachtoffers.
Sara (9-1-2023 om 18:29)
Echt te gek voor woorden dat er eerst afgewacht gaat worden wat verdachte mankeert. Zo veel schrik heeft hij de medewerkers van Zeelandia aangedaan en nu gaan ze eerst kijken of hij wellicht verward of gestoord is????.... Dat ik het niet meer snap!
Cookie-instellingen beheren