Weerbericht:
Van het noordwesten uit bewolking. Vannacht kans op mist
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Winkeldief slaat kassière met skateboard

Toegevoegd: 24-01-2023, 14.58 uur
Winkeldief slaat kassière met skateboard
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

GOES - Een 19-jarige jongeman uit Sommelsdijk werd maandagmiddag in Goes door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld bij een bouwmarkt.


De jongen liep bij een bouwmarkt in Goes langs de kassa. Omdat de kassière dacht dat hij mogelijk spullen uit de winkel bij zich had die hij niet had afgerekend, vroeg ze hem of ze in zijn tas mocht kijken. Dat wilde de jongeman niet. Hij maakte aanstalten om weg te gaan. Toen de kassière hem vastpakte en zei dat ze toch in de tas wilde kijken, gaf hij haar een klap op het hoofd met zijn skateboard.

"Hierna ging de jongen er vandoor. Hij werd achterhaald door medewerkers van de bouwmarkt. Die namen hem weer mee naar binnen in afwachting van de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek hij inderdaad spullen in zijn tas te hebben die niet waren afgerekend. De jongen is overgebracht naar een cel en heeft daar later een verklaring afgelegd over wat hij had gedaan. Van de mishandeling zijn ook camerabeelden gemaakt. Door de agenten werden getuigen gehoord", zo laat de politie weten.

De jongen is ingesloten in een cel en heeft een verklaring afgelegd bij rechercheurs. ’s Avonds werd hij in vrijheid gesteld, maar hij is nog wel verdachte. De kassière heeft onbekend letsel opgelopen. De bouwmarkt deed aangifte van diefstal en de kassière deed aangifte van mishandeling.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (26-1-2023 om 16:44)
Met een honkbal knuppel mag je niet zo over straat lopen, wordt gezien als wapen. Dus in de toekomst ook een verbod op het dragen / gebruiken van een skateboard, op de openbare weg?
Michel (26-1-2023 om 12:15)
@Toon, dan wordt het tijd dat ze dit boek eens goed gaan aanpassen. Het wordt tijd dat ze de aso"s eens goed gaan aanpakken, maar dan in de zin van opsluiten die handel. En geen onnodige lange rechtzaken
Toon (25-1-2023 om 15:13)
De termijnen om iemand vast te houden alsmede de gehele rechtsgang staan nauwkeurig omschreven in het Wetboek van Strafvordering. Van oorsprong een Franse wetgeving. Deze wet is regelmatig aangepast aan de tijdsomstandigheden. Thans hebben we de versie van 1 januari 2023 in gebruik. Een uitgebreid boekwerk dat eigenlijk vereist dat je al wat rechts/wetskennis moet hebben om het "leesbaar" te maken. Hier staat alles beschreven waar politie en justitie zich aan te houden hebben wat procedures, termijnen en noem maar op betreft. Uiteraard zijn er marges en een stukje praktische uitvoering om het werkbaar te maken. Bijv. misdrijven waarbij het vereiste onderzoek (ruim) binnen de termijn is afgerond kan de verdachte eerder worden vrijgelaten.
Arie (25-1-2023 om 07:49)
@ Nou Sander je kunt het niet beter verwoorden!!!
Joris (24-1-2023 om 23:50)
En nu maar hopen dat de winkeldief geen blauwe plek heeft opgelopen bij zijn aanhouding door de winkel medewerkers. Anders staan zij straks terecht voor zware mishandeling en kan de meppende dief een schadevergoeding bijschrijven op zijn bankrekening. Want zo werkt onze rechtspraak. Beter hadden ze zijn hersens, of lege schedel is meer aannemelijk, kunnen inslaan met zijn skateboard uit zelfverdediging. Maar goed, morgen doet hij het weer bij een andere winkel.
bram goeree (24-1-2023 om 22:01)
Jac of dit juridisch klopt of niet maakt even niet uit .ik lees hier de laatste tijd veel teveel dat mensen die een misdrijf hebben gepleegd heel snel weer op straat lopen .en dan verwachten rechters nog dat die misdadigers zich na een oproep weer braaf melden.als uit de buurt komen is misschien een kleine kans maar ''buitenlanders'' die zie je nooit meer terug .en zo blijft de misdaad welig tieren
Cookie-instellingen beheren