Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twaalf bekeuringen bij controle Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 07-03-2023, 14.48 uur
Twaalf bekeuringen bij controle Zeeuws-Vlaanderen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een verkeerscontrole heeft de politie vanochtend in Zeeuws-Vlaanderen 12 bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende feiten. Eén persoon bleek te rijden zonder rijbewijs.


De controle was met name gericht op brom- en snorfietsen maar de agenten controleerden ook personenauto's. In totaal werden 28 brom- en snorfietsen gecontroleerd en twee personenauto's. Hierbij werden zoals gezegd in totaal 12 overtredingen geconstateerd.

De meeste boetes werden uitgedeeld voor een te hoge constructiesnelheid (5x). De politie betrapte één persoon op het rijden zonder rijbewijs. Deze kreeg een proces-verbaal. Drie anderen kregen een proces-verbaal omdat ze niet bij de eerste vordering een rijbewijs konden tonen.

Eén passant kreeg een boete omdat deze reed zonder helm en één keer bleek een hulpkoppeling onjuist bevestigd te zijn. Tot slot werd in één geval besloten een zogeheten WOK-status op te leggen: dit voertuig moet eerst opnieuw gekeurd worden voordat het weer mag deelnemen aan het verkeer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sipson Pomits (8-3-2023 om 05:27)
Wie rijdt er nou nog op een snor!? Je kunt beter een elektrische fiets kopen. Kun je zorgeloos met de 60plussers over de dijk knallen zonder zorgen dat je op die antieke rollerbank moet. Een quad zou ook een optie zijn, maar om je nou met dat volk te associëren.
T.w.c C (8-3-2023 om 05:04)
Slecht nieuws, je ziet amper nog brommers in het verkeer, wordt er eens controle gehouden, gaat bijna de helft in de fout. Dit is hopelijk een signaal voor de politie om vaker te controleren op deze locatie. Brommers die sneller rijden dan 55kmh zouden direct in beslag genomen moeten worden. Net zoals het rijden zonder rijbewijs veel zwaarder beboet zou moeten worden!
IPT-updater (8-3-2023 om 04:42)
Mensen met opgevoerde brommers die 59 km/u gaan, die hebben de veiligheid niet echt op nummer 1 staan! Heel jammer.
Bioloods (8-3-2023 om 04:34)
Goed bezig politie! Wanneer je zulke artikelen leest vraag je je toch af of mensen nog besef hebben van veiligheid, 28 mensen gecontroleerd en dan 12 in de fout! Helemaal bizar om dan ook nog te lezen dat mensen zelfs zonder rijbewijs de weg op gaan, totaal onacceptabel natuurlijk. Hopelijk heeft iedereen zijn les geleerd, zeker de hardrijders!
Paneelman (8-3-2023 om 04:31)
Het zijn niet alleen gastjes van 16 op die opgevoerde brommers, maar ook mensen van in de 30 die beter moeten weten dan dit! En dan ook nog geen rijbewijs bij hebben! Die kunnen ze niet hard genoeg aanpakken. Verantwoordelijkheid moet hen bijgebracht worden! De mensen moeten toch veilig over straat kunnen!
Weikagend-Zuit (8-3-2023 om 02:57)
@Safety Dennis 100% mee eens.
Cookie-instellingen beheren