Weerbericht:
Zonnig, morgen in het noorden ook bewolking.
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 33 km

Overtredingen bij kamerverhuur arbeidsmigranten

Toegevoegd: 08-03-2023, 12.41 uur - Update: 08-03-2023, 15.45 uur
Overtredingen bij kamerverhuur arbeidsmigranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen heeft afgelopen maandag een controle gehouden op kamerverhuur aan arbeidsmigranten. Er werden verschillende overtredingen waargenomen.


Zo hadden onder andere 20 woningen niet de vereiste vergunning voor verhuur aan arbeidsmigranten en voldeden 15 woningen niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. In negen woningen stelden de toezichthouders overtredingen vast van de woningwet en het bouwbesluit. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld schimmel op de muren en te weinig ventilatie.

In totaal 48 Arbeidsmigranten bleken niet te zijn aangemeld bij de gemeente. Op één adres werd een grote hoeveelheid huishoudelijke afvalstoffen opgeslagen in een achtertuin, zo bleek tijdens de controle. Na eerdere controles waarbij gebreken waren, hadden 10 eigenaren van woningen hun zaken nu wel op orde.

De gemeente Terneuzen vraagt alle eigenaren om naleving van de wet- en regelgeving af te dwingen. Hierbij kunnen zelfs boetes worden uitgedeeld. Het doel van de controles is om de veiligheid te waarborgen en een duidelijk signaal af te geven dat overtredingen niet worden gedoogd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koen (9-3-2023 om 16:29)
Als je gwoon aan een beheer kantoor laat verhuuren aan aarbeidsmigranten is er niets aan de hand wandt die mensen regelen netjes als je maar aan alle voorschriften aan doe is dan tog oke…
15 maart (9-3-2023 om 10:30)
Als Nederland goed stemt, is het binnenkort afgelopen met arbeidsmigranten. Bij het UWV zijn er nog genoeg ingeschreven.
Ewa (8-3-2023 om 22:31)
Op Marinabeach kan nie anders, laat ze maares flink betalen daaro!
Jtg (8-3-2023 om 22:30)
Volgens mij weet ik welke verhuurder het is geweest dikke Peet ex van nicolleke met massa is kassa kan niet anders met bovenstaand info aan gegevens da tie maares op de blaren gaat zitten die vetzak
Kathinka (8-3-2023 om 18:53)
Ik weet ook nog wel een verhuurder die wel een controle mag hebben. $$$$tekens in de ogen en ik vraag me af of alles wat daar gebeurd wel door de beugel kan.
Michel (8-3-2023 om 16:28)
Woningen die verhuurt worden maar niet aan de eisen voldoen, gelijk sluiten. En pas weer in gebruik laten nemen, als aan alle voorschriften zijn voldaan. De niet aangemelde arbeidsmigranten ( als ze dat zijn) gewoon terug sturen waar ze vandaan komen, Moeten zich maar aan de regels houden, moeten wij ook doen.
Cookie-instellingen beheren