Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuidoosten meer bewolking en kans op lichte regen
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Camerasysteem centrum Hulst wordt vernieuwd

Toegevoegd: 10-03-2023, 09.19 uur
Camerasysteem centrum Hulst wordt vernieuwd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Tot en met half april wordt in Hulst gewerkt aan het vernieuwen van het cameratoezichtsysteem. Volgens de gemeente moet de vernieuwing ervoor zorgen dat bewakingsbeelden sneller en in betere kwaliteit te bekijken zijn op het politiebureau.


In de binnenstad van Hulst is al sinds 2017 24 uur per dag, zeven dagen per week een camerasysteem actief. Volgens de gemeente komen de bewakingsbeelden, die standaard 14 dagen bewaard worden, vooral tijdens uitgaansavonden van pas. “Ze maken ze het opsporen van strafbare feiten gemakkelijker en daarnaast zorgen de camera’s ook voor een veiliger gevoel op straat”, aldus de gemeente.

Zeker de komende vijf jaar blijft het camerasysteem actief. In oktober vorig jaar besloot de Hulster gemeenteraad daarom dat een investering van ruim 100.000 euro in vernieuwing geoorloofd was. Van 13 maart tot en met 21 april worden nieuwe camera's geïnstalleerd. Deze zullen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk in de stad. “Zo komen de beelden sneller en met een betere kwaliteit op het politiebureau terecht”, aldus de gemeente.

De werkzaamheden vinden plaats op de Grote Markt en het Cornelis de Vosplein. Er wordt met name gewerkt in het trottoir. Daarnaast zijn de opritten van het marktplein om beurten een dag afgesloten. Verder is ook de rijbaan aan de noordelijke zijde van het marktplein een dag afgesloten. Dat is op 5 april. Het verkeer wordt die dag omgeleid via het marktplein.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren