Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 73 km

FIOD: ‘Fraudeur benadeelde staat voor 50.000 euro’

Toegevoegd: 14-03-2023, 17.43 uur
FIOD: ‘Fraudeur benadeelde staat voor 50.000 euro’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De FIOD heeft maandag een 47-jarige vrouw uit de gemeente Sluis aangehouden in een onderzoek naar belastingfraude. De verdachte zou de staat voor 50.000 euro hebben benadeeld, zo is vandaag bekendgemaakt.


De vrouw, die voor verhoor werd overbracht naar een politiebureau, wordt volgens de opsporingsdienst verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift. De opsporingsdienst van de Belastingdienst, de FIOD, statte een onderzoek naar de vrouw naar aanleiding van een controle door de collega’s van de Belastingdienst.

“De verdachte is enig aandeelhouder en bestuurder van een onderneming die zich bezighoudt met onder meer interieurprojecten en evenementen. Tijdens een controle van de Belastingdienst vielen de door de vrouw ingediende facturen op. Meerdere ondernemingen waarmee de vrouw zaken deed, leken de ingediende nota's niet te kennen. Ook klopten vermoedelijk de nummers en bedragen op de facturen niet en werden bedragen die op de nota's stonden niet overgemaakt naar de desbetreffende bedrijven maar naar de rekeningen van de verdachte of bekenden van haar” zo meldt een FIOD-woordvoerder.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de vrouw omzetbelasting terugvorderde waar ze volgens de belastingwetgeving geen recht op had. “Om de voorbelasting terug te vorderen had de verdachte vermoedelijk tientallen valse facturen opgemaakt en aangeleverd bij de Belastingdienst. Het totale nadeel voor de schatkist wordt geschat op meer dan 50.000 euro”,’ aldus de FIOD.

Het onderzoek wordt nog voortgezet en staat onder leiding van het Functioneel Parket.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oubalie (14-3-2023 om 20:30)
Je hebt gelijk Henk, maar het lijkt dat deze persoon met opzet dit heeft gedaan vind ik het een ander verhaal. Als ze per ongeluk een fout had gemaakt bij het vermelden van de inkomsten, allah, €50.000 koop je nog net een maand boodschappen van, stelt niks voor. Maar dit was expres.
Henky (14-3-2023 om 19:35)
En wat doet de belasting ,mogen wij hen ook aangeven want de belasting steelt ook van ons burgers en dan praat niet over 50.000 dan praat je over miljarden deze vrouw zou je nog één ton moeten schenken ,de duvel schijt wel op een hoop
Cookie-instellingen beheren