Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt jachtgeweer in na afschieten van zwanen Sluis

Toegevoegd: 24-03-2023, 10.55 uur
Politie neemt jachtgeweer in na afschieten van zwanen Sluis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS – De wijkagenten van Sluis hebben donderdagavond een jachtgeweer in beslag genomen van een jager die twee zwanen afgeschoten had.


De politie kreeg de melding van twee bezoekers van de stad Sluis dat zij gezien hadden dat een man twee zwanen had afgeschoten. Agenten spoorden de eigenaar van het stuk land op. Na wat aandringen door de agenten, bekende de man dat hij twee zwanen had geschoten.

De politie heeft het jachtgeweer in beslag genomen en een proces-verbaal opgesteld. Door deze actie dreigt meneer zijn jachtakte ook kwijt te raken. De politie heeft de zwanen meegenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ik weet het beter (24-3-2023 om 19:29)
Tja wat zal ik zeggen punt een iedereen die het schande vind van de zwanen die moet maar niet gaan barbecueën want daar worden ook weerloze dieren voor gedood punt twee zwanen waren altijd dieren die gehouden werden in parken en grachten en werden in de winter gewoon binnen gehouden,er zijn er jaren geleden uitgezet want dat stond zo mooi in de polders punt drie niemand hield er rekening mee dat een zwaan wel 6 of meer kuikens krijgt (er vallen er wel een paar af) maar je begrijpt dat de populatie gierend uit de klauwen loopt punt vier bij gegronde reden mag er afschot plaats vinden punt vijf een zwaan vreet veel gras vertrapt even veel als hij eet en schijt dan nog eens een derde onder
Een dierenvriend (24-3-2023 om 17:58)
Goed zo, gelijk jachtakte innemen, weer zo’n schietgrage idioot minder.
adje (24-3-2023 om 17:57)
Zwanen trappen alle gewassen kapot zeker met dit natte weer vreten en trappen lekker alles op zonder te betalen. Vergoedingen vanuit het faunafonds is een bureaucratisch gezeik. Dus ik snap die landeigenaar wel. Zie regelmatig dat zwanen hun eigen jong doodpikken en vorig jaar zelfs een nest bouwden op hun dood gepikte jong van het voorgaande jaar. Wel een mooi gezicht een paar zwanen in de polder zou zelf eerder wegjagen als ze op de verkeerde plek zitten.
Joris (24-3-2023 om 17:53)
Ik geef die man gelijk, afschieten die beesten en ganzen ook ze vreten heel je land kaal. Als je dan toch bezig bent alle honden en katten ook, die schijten ook overal. Evenals paarden , zulke hopen en het liefst midden op het fietspad.
Marretje (24-3-2023 om 17:22)
Deze idiotie actie v dit persoon ,krijgt waarschijnlijk een boete en daar blijft het bij, HELAAS. Moeten ze ze hem ook een paar keer in zijn knieën schieten , weet hij hoe hèt voelt om, aangeschoten wild te zijn , grote lafaard dieren kunnen hun zich niet verdedigen Straf; jaren lang donatie aan dieren ambulance / opvang /en een gigantische boete,
Jul Hamer (24-3-2023 om 17:12)
Onduidelijk is of die jager in het buitengebied gewassen aan het beschermen was, of dat-'ie zomaar opeens in de stad op rooftocht was. (Sluis is geen dorpje maar een stadje). Misschien heeft de jager het wel verkeerd gezien en dacht hij een gans te zien. Mooie die dierenliefde, maar zwanen zijn trouwens ontzettend territoriale agressieve en bijtgrage dieren. Het is maar wat je lief noemt Een koe is liever en ook het leven waard en die leeft een heel onnatuurlijk leven en komt een stuk minder genadevol aan haar einde. Dus wees consequent en houd je wraaklust nog even bij jezelf. Laat die koe ook niet sterven voor je buikje al is dat uit het zicht. Ben je nog beter bezig mee ook.
Cookie-instellingen beheren