Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpdiensten ingezet voor persoon in drijfzand Breskens

Toegevoegd: 26-04-2023, 13.35 uur - Update: 26-04-2023, 16.52 uur
De brandweer van Breskens kon de persoon snel in veiligheid brengen.
De brandweer van Breskens kon de persoon snel in veiligheid brengen.
© Foto: Brandweer Stampershoek
Door: Eugène Harthoorn

BRESKENS - De brandweer en de KNRM zijn woensdagmiddag ingezet voor iemand die vast was komen te zitten in drijfzand langs de Nieuwesluisweg bij Breskens.


De hulpverleners werden omstreeks 13.20 uur opgeroepen voor het incident. De brandweerlieden van Breskens en Oostburg werden met spoed ter plaatse gestuurd. Omdat de locatie in de omgeving van het open water was, werd ook de reddingsboot van het KNRM-station Breskens opgeroepen.

De Veiligheidsregio Zeeland meldde omstreeks 13.40 uur dat de vrouw door de brandweer van Breskens uit het drijfzand was gehaald. Zij is onderzocht door de verpleegkundige van de aanwezige ambulance.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (26-4-2023 om 20:51)
Drijfzand is een ietwat vreemd verschjjnsel wat ontstaat door "overspannen water". De waterdruk is dan groter dan de gronddruk van de korrels. Dit verschijnsel komt niet alleen bij zand voor maar ook ophogingen met zwarte grond zijn berucht. Aan het oppervlak zie je helaas niet of je met drijfzand te maken hebt. Niet iedereen kent dit verschijnsel en aan het oppervlak kun je niet zien of je met drijfzand te maken hebt. Ik kan me best voorstellen dat mensen hierdoor verrast worden. Niet iedereen heeft civiele techniek gestudeerd.
Buykman (26-4-2023 om 17:35)
Gewoon gaan liggen en kruipen. Maar ojee dan word je vuil… Wat zijn sommige mensen toch vreselijk lomp.
John (26-4-2023 om 16:28)
Wat was haar reactie op de vele borden die daar in alle talen staan !!!!
Marretje (26-4-2023 om 16:25)
Hoeveel nog! Ben ik benieuwd wie deze kosten gaat betalen ?????
Cookie-instellingen beheren