Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politieinzet voor persoon met vuurwapen in centrum Middelburg

Toegevoegd: 26-07-2023, 23.06 uur
Het vuurwapen bleek nep te zijn.
Het vuurwapen bleek nep te zijn.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie is woensdag ingezet voor een melding van een persoon die in het centrum van Middelburg stond te zwaaien met een vuurwapen.


De agenten kregen in de loop van de dag de melding van het persoon met het vuurwapen. Hierop gingen meerdere eenheden met spoed ter plaatse. Hierbij werden kogelwerende vesten gedragen. Ter plaatse zagen de dienders de beschreven persoon. Bij de controle wierp de verdachte zijn vuurwapen weg.

Na controle is gebleken dat het om een nepvuurwapen ging. Diverse omstanders gaven hun mening over het optreden van de politie, zo laat de politie weten. Zij geeft aan dat in dit soort situaties het gebruik van het dienstwapen toegestaan is en waarschuwt om het gezond verstand te gebruiken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja (27-7-2023 om 17:21)
Ben het totaal eens met Vlissinger !!! Termkenator, je hebt het over vroeger, gezien je antwoord is dit wel héél lang gelden, vroeger is niet meer van toepassing in deze maatschappij, wordt wakker !!
Emergo (27-7-2023 om 13:41)
@Termetc De gemiddelide Nederlander ziet uitaard net als jij dat iemand met een nepwapen staat te zwaaien. Niet dus.
Termkenator (27-7-2023 om 11:08)
Je ziet toch wel duidelijk dat het hier om een soort nep jaren tachtig Robocop wapen gaat, wij mochten vroeger ook met een cowboy wapen op straat
Vlissinger (27-7-2023 om 09:06)
@Mink, die omstanders zijn hoogstwaarschijnlijk van die gekken die afkeer tegen de politie en hulpdiensten hebben. Dit zie je vaak bij gestoorde narcistische mensen die hun eigen wetten en regels willen maken. Ze willen zelf macht en controle en de politie komt daar niet goed bij van pas. Dus geven ze af. Dit zie je ook veel voorkomen bij filmpjes op YT waarbij zulke tokkies worden opgepakt en dan wordt de politie gefilmd en zwartgemaakt. Knettergek dus. Top werk van de politie in dit geval.
Albert Vermue (27-7-2023 om 07:15)
Nou veel succes voor de agenten dan straks tijdens de kermis in Middelburg. Daar wordt bij het touwtje trekken weer menig vuurwapen als prijs gewonnen.
Ad Jonkers (27-7-2023 om 07:09)
@Mink Ach, die "omstanders" hadden liever een echt vuurwapen gehad. Totaal matjeklap, zulke figuren. Nederland zit er vol mee......
Cookie-instellingen beheren