Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 50 km

Politie waarschuwt om geen gestolen aardappelen te eten

Toegevoegd: 20-08-2023, 14.30 uur
Politie waarschuwt om geen gestolen aardappelen te eten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De politie van Zeeuws-Vlaanderen waarschuwt op sociale media voor het eten van gestolen aardappelen. Ze kunnen giftig zijn.


De politie kreeg recent de melding van een boer dat er aardappelen waren gestolen van zijn land. Dit is strafbaar in verband met stroperij. Daarnaast is het ook gevaarlijk. De aardappelen worden momenteel bespoten met insecticiden. Deze zijn giftig. De politie vraagt voortaan de gewassen op het land te laten staan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (22-8-2023 om 10:44)
Wat wil je zeggen Drica, dat ik meer weet? Kijk je een beetje uit met zulke lasterlijke uitspraken en beschuldigingen voordat je straks even uitleg mag komen geven bij een rechter. Dat gezeik hier in de reacties moet echt een afgeslopen zijn
Drica (21-8-2023 om 23:42)
@Anny Kemoer: Als je het over de zoete aardappel hebt, dan moet ik je gelijk geven. Maar op het veld tegenover het ziekenhuis groeien jaarlijks wel degelijk aardappelen. Maar ook op een veld dichtbij de skihal heb ik ze weleens gezien Je zal de aardappelvelden in de gemeente Terneuzen moeten rooien nou jij liever dan ik. Axel valt ook onder Terneuzen ik nodig je uit om hier in Axel een kijkje te komen nemen omgeving Vaartwijk maar ook Zaamslag en richting Sluiskil. Kom uit je wijk zou ik zeggen maar blijf van andermans eigendommen af.
Drica (21-8-2023 om 16:44)
@timsalabim: Hoe weet jij dat de gejatte aardvruchten waar het in dit artikel over gaat ter verkoop zijn aangeboden?
Anny Kemper (21-8-2023 om 14:46)
Wat een raar verhaal. Woon in de bloemenbuurt, en heb nog nooit een aardappelperceel in de omgeving gezien. En vertel me niet, dat ik het niet zou herkennen! Ben nu eenmaal van boerenafkomst. En ja.... boeren spuiten het loof dood, maar daarmee zijn de aardappelen nog niet giftig.
timsalabim (21-8-2023 om 06:02)
Gejatte aardappelen??? Waar gaat dit nou nog over, een zak kost iets van 2 euro in de super; hoe verschrikkelijk sneu en schraal is het om aardappels te stelen van het land en dan te verkopen.... Het is niet eens lukratief
Henkie (20-8-2023 om 18:54)
Bij alle gewasbescherming middelen heb je te maken met een wachttermijn de tijd die een plant nodig heeft om het middel af te breken als die gewoon gerespecteerd wordt is het gewoon veilig. Het voor oktober moeten oogsten is alleen van toepassing op zandgrond zodat daar nog een gewas gezaaid kan worden om te voorkomen dat er meststoffen uit spoelen naar het grondwater. En blijf gewoon van een ander z'n spul af dit is ook gewoon voor een boer om een inkomen te halen ook al heb je het moeilijk ga niet stelen!
Cookie-instellingen beheren