Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 62 km

Politie waarschuwt om geen gestolen aardappelen te eten

Toegevoegd: 20-08-2023, 14.30 uur
Politie waarschuwt om geen gestolen aardappelen te eten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De politie van Zeeuws-Vlaanderen waarschuwt op sociale media voor het eten van gestolen aardappelen. Ze kunnen giftig zijn.


De politie kreeg recent de melding van een boer dat er aardappelen waren gestolen van zijn land. Dit is strafbaar in verband met stroperij. Daarnaast is het ook gevaarlijk. De aardappelen worden momenteel bespoten met insecticiden. Deze zijn giftig. De politie vraagt voortaan de gewassen op het land te laten staan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (20-8-2023 om 18:36)
Prima toch...... gejatte aardappels eten wordt je lekker ziek van..... karma zou ik zeggen....
Drica (20-8-2023 om 18:34)
@ Stoffige Loes: Ik kan niet meegaan in jouw JATPROMOTIE.! Je was tip is denk ik ook niet genoeg om veilig te zijn. Die waarschuwing komt ook niet gewoon uit de lucht vallen vooral als je bedenkt dat een aardappel voor een overgroot gedeelte uit water bestaat dus die troep is misschien niet zichtbaar zoals de groene plekken op aardappelen waarvan men zegt dat je ze beter niet kunt eten. Dat er in de vleesindustrie veel gerommeld wordt is een feit maar laten we op dat aardappelveld blijven waar er ook fazanten duiven en nog heel wat wilde vogels foerageren. Ik kan me voorstellen dat die nu ook gevaar lopen. Ik ben tegen gif en tegen jatten.
pappajesse (20-8-2023 om 17:43)
Nu spuiten en voor oktober moeten oogsten? Als mens mis ik heel veel info maar zal wel bedrijfsgevoellige info zijn dat mag niet he. gezondhied .....als ze het zelf maar geloven.
Stoffige loes (20-8-2023 om 16:19)
@drica net als altijd goed wassen...het vlees daar word in gerommeld.....omdat er veel meer vraag naar is. ..Mischien is het frietboer...jat dan in de supermarkt...die bestelen ons ook ondat we moeten eten.triest van die lui.
Drica (20-8-2023 om 15:44)
Maar hoe zit het met dat insecten werende middel? Zijn de aardappelen ooit nog gezond te eten? Er mag toch niet meer met gif gewerkt worden? Hoe veilig is mijn stamppot in de toekomst? Ik vind dat er meer voorlichting nodig is aan de bevolking vooral en mn diegenen die hun voedsel eerlijk kopen. Stelen mag imo nooit goed gepraat worden maar de gelegenheid maakt soms de dief. Ik hoop dat het dieftige in de mensen niet hun gezondheid heeft aangetast uit honger, gewoonte de economie(noem maar op)
Cookie-instellingen beheren