Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 190 km

Strandwacht en KNRM oefenen bij Domburg

Toegevoegd: 21-08-2023, 21.49 uur
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Badgasten op het strand van Domburg werden maandagavond getrakteerd op enkele spectaculaire oefeningen van de strandwacht en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).


Rond 19.00 uur startte een scenario waarbij een bootje met tien opvarenden was omgeslagen. Nadat de melding was binnengekomen bij de strandpost Domburg, werd al snel opgeschaald. Er was immers sprake van een flink aantal te water geraakte personen. Reddingwaterscooters en een reddingboot van verschillende strandwachtposten kregen al snel hulp van de KNRM-reddingboot Uly (station Westkapelle) om zoekslagen te maken voor de kust.

Toen de redders de personen lokaliseerden, bleken verschillende van hen verwondingen te hebben. Eén persoon was buiten bewustzijn. Eenmaal op het strand moest dit slachtoffer zelfs worden gereanimeerd. De strandwachten oefenden onder meer het zoeken, het aan land brengen en het verlenen van eerste hulp aan de drenkelingen. Ook werd het verdere transport van de slachtoffers geoefend met behulp van de jeeps van de strandwacht.

Toen alle slachtoffers netjes aan wal waren gebracht en verder waren verzorgd, werden nog wat extra oefeningen gedaan. Zo werd getraind om langszij de relatief grote Uly te gaan liggen, werden zoekpatronen geoefend en gingen enkele lifeguards ook nog het water op met rescueboards. De trainingen trokken het nodige bekijks van de nog aanwezige badgasten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren