Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie rukt uit voor scholieren met honkbalknuppel

Toegevoegd: 17-10-2023, 15.11 uur - Update: 17-10-2023, 15.23 uur
Er bleek sprake te zijn van een plastic exemplaar.
Er bleek sprake te zijn van een plastic exemplaar.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie is dinsdag met spoed afgegaan op een melding dat bij een school iemand rond zou lopen met een honkbalknuppel. Uiteindelijk bleek het te gaan om een kunststof exemplaar en was van een dreigende situatie geen sprake.


De melding over de verdachte situatie kwam binnen via het alarmnummer 112. Volgens de politie werd gemeld dat veel mensen om de verdachte heenstonden. Verder was de situatie nogal onduidelijk. Meerdere politie-eenheden werden door de meldkamer met toeters en bellen op pad gestuurd om poolshoogte te nemen. Eenmaal ter plekke werd niet direct duidelijk wat er aan de hand was. "Ter plaatse weten scholieren van niks of zijn ze vaag. Voor ons heel vervelend, wij willen de mensen in nood helpen", zo vertelt de politie naar aanleiding van het voorval op Instagram.

Even later zagen de agenten twee personen rennen waarvan er één een honkbalknuppel vast had. Direct was duidelijk dat van een dreiging geen sprake was. De twee waren volgens de politie zichtbaar spelenderwijs bezig. Wel werd besloten om het gesprek aan te gaan. "Uiteindelijk bleek het een plastic honkbalknuppel te zijn. Alles viel gelukkig mee", zo schrijven de agenten.

"Wat wel een wijze les is: ga niet zo over straat met (nep) wapens. Als wij niet zeker zijn of het echt of nep is en wij hebben het idee dat er mensen is gevaar zijn, dan zijn wij bevoegd om geweld te gebruiken. Ook heb je de kans dat je een boete krijgt of zelfs wordt aangehouden! Mensen schrikken hier zo van dat er 112 is gebeld en dat wij dus met spoed daar naartoe gaan. Wees je hier van bewust", zo waarschuwt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (23-10-2023 om 20:44)
Sommigen hier gaan blijkbaar klakkeloos mee met de kwalificatie (nep) wapen. Maar dat een honkbalknuppel als wapen gebruikt kan worden maakte dit toch nog geen wapen? En daarmee een plastic honkbalknuppel een nep wapen. Het is een sportmiddel. En in plastic is het gewoon speelgoed. Prima dat iemand die twijfelt even laat kijken wat precies aan de hand is. Maar waarom nu deze kwalificatie aan een volkomen onschuldige gebeurtenis nadat dus al is vastgesteld dat het gewoon spelende kinderen betrof. En dan tegelijkertijd klagen dat kinderen niet meer buiten spelen.
Epic Fail (18-10-2023 om 11:33)
"Wees blij dat dit niet zo is, want daar schieten ze eerst, en gaan dan pas kijken of het wel echt was!" Mijn zege hebben ze.
Erick (18-10-2023 om 09:56)
@Job geen papierenzakdoekje gebruiken dan he! Jemig je bent dus ook al weer zo'n flapdrol die niet kan lezen. En hoezo het lijkt China wel.... Wees blij dat dit niet zo is, want daar schieten ze eerst, en gaan dan pas kijken of het wel echt was!
Middelburger2 (18-10-2023 om 08:40)
Dat is gewoon een prop uit The Walking Dead genaamd Lucille.
Middelburger (18-10-2023 om 08:03)
@Piet Polletiek Ja want een gereedschapskoffer Oogt net zo gevaarlijk als een honkbalknuppel (Triest)
Ik (18-10-2023 om 07:44)
Ik geef de politie gelijk. Het is een enge wereld,als je naar iemand kijkt moet je al oppassen dat je geen mes tussen je ribben krijgt. Het is tegenwoordig erg agressief.
Cookie-instellingen beheren