Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

15 maanden cel geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval Terneuzen

Toegevoegd: 19-10-2023, 14.42 uur
Bij het dodelijke ongeval brak de personenauto in tweeën.
Bij het dodelijke ongeval brak de personenauto in tweeën.
© Foto: Remi Mesu
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Het was een zaak met veel verliezers die donderdag voor de rechtbank in Middelburg diende. Niet alleen voor de nabestaanden, maar ook voor de 19-jarige I.D. uit Zaamslag, omdat door zijn toedoen de 21-jarige Mika Baert is komen te overlijden.


Het is 15 januari 2022, net na de lockdown. D. bezoekt in zijn woonplaats café De Griete, drinkt daar acht biertjes en stapt samen met Mika in de auto richting Mc Donald’s. Op de Rooseveltlaan in Terneuzen, bij een linkerbocht gaat het mis. Met een snelheid , geschat op 145 kilometer per uur waar 50 is toegestaan, vliegt de auto uit de bocht, raakt twee bomen, breekt doormidden en een deel vliegt in brand. Mika ligt naast de auto en overlijdt ter plaatse aan ernstig hersenletsel. D. komt er met wat schrammen en letsel aan zijn knie vanaf. Dan blijkt ook dat D. veel te veel heeft gedronken, zeven keer de toegestane hoeveelheid voor de beginnend bestuurder die D. is.

Op de zitting bekent D. wel eens vaker met drank achter het stuur te hebben gezeten en ook wel eens te hard heeft gereden. Voor de officier van justitie is het een klare zaak: D. heeft roekeloos gereden, de zwaarste kwalificatie in het verkeersrecht. Rekening houdend met de jonge leeftijd van D. gaat hij uit van het adolescentenrecht en eist hij een jeugddetentie van vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk en een rijontzegging van dertig maanden waarvan tien voorwaardelijk, dat alles met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank doet op 2 november uitspraak in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Justitia (20-10-2023 om 11:48)
https://www.hersenstichting.nl/de-hersenen/ontwikkeling-van-de-hersenen/puberhersenen/ Enige nuancering voordat er over narcisme, hoge straffen etc wordt gesproken misscien eens kennis nemen van degenen die er iets meer van hersenontwijkkeling weten: zie link
Vlissinger (20-10-2023 om 08:55)
Voor de mensen hier die meteen denken dat zo'n jongen geen straf verdient, zijn helemaal de weg kwijt. Stel dat die jongen geen greintje empathie bezit en mensen als gebruiksvoorwerpen ziet. Dan is het een narcist met krokodillentranen. Zeg dan nog maar eens dat zoiemand geen straf verdient, want zoiemand boeit het helemaal niets of door zijn toedoen iemand om het leven komt omdat zo'n type alleen maar voor zichzelf leeft. Is hij geen narcist, dan is dit wel een gepaste lage straf. Ik ben in zo'n geval als dit voor een psychologisch onderzoek zodat er een gepaste strafeis komt.
Anny Kemper- de Caluwé (19-10-2023 om 18:59)
Is het verstandig, een jongen in jeugddetentie? Net als de ouders, heeft hij al "levenslang". Moeten leven, met de gedachte, dat door jouw toedoen, zoiets verschrikkelijks is gebeurd. Zou hem laten kennismaken met slachtofferhulp. Slachtoffers die nog in leven zijn, maar moeten leven met beperkingen. Geeft volgens mij meer indruk, als tussen criminelen zitten.
Henk (19-10-2023 om 18:17)
Schandelijk lage strafeis. Niks te maken met zijn leeftijd. Deze persoon is een gevaar voor de maatschappij. 150Kmh waar 50 is toegestaan...en zo dronken als een tor. Walgelijk.
Een moeder (19-10-2023 om 18:12)
Ongelooflijk. Wat een snelheid. Een verkeerspatser meer is deze jongen niet. Je moet zuinig zijn op mensen die met je mee rijden. Je hebt verantwoordelijkheid daarvoor. Dit is willens en wetens gebeurt. Mijn zoon is ook aangereden door een verkeerspatser met zwaar hersenletsel als gevolg. Dit raakt mij in de grond van mijn hart. Wees een heer in het verkeer! Maar er is zo’n slechte mentaliteit in het verkeer, iedereen doet elkaar maar na. Geen richting aangeven bijvoorbeeld. Denk eens voor jezelf. Een slimme en sportieve jongen is uit het leven gerukt, te erg voor woorden.
Anoniem (19-10-2023 om 17:58)
Te triest voor woorden. Wat zijn ze in Nederland toch een stel zwakkelingen. 15 maanden cel voor iemand anders ze leven afpakken? Dit is gewoon moord.
Cookie-instellingen beheren