Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

15 maanden cel geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval Terneuzen

Toegevoegd: 19-10-2023, 14.42 uur
Bij het dodelijke ongeval brak de personenauto in tweeën.
Bij het dodelijke ongeval brak de personenauto in tweeën.
© Foto: Remi Mesu
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Het was een zaak met veel verliezers die donderdag voor de rechtbank in Middelburg diende. Niet alleen voor de nabestaanden, maar ook voor de 19-jarige I.D. uit Zaamslag, omdat door zijn toedoen de 21-jarige Mika Baert is komen te overlijden.


Het is 15 januari 2022, net na de lockdown. D. bezoekt in zijn woonplaats café De Griete, drinkt daar acht biertjes en stapt samen met Mika in de auto richting Mc Donald’s. Op de Rooseveltlaan in Terneuzen, bij een linkerbocht gaat het mis. Met een snelheid , geschat op 145 kilometer per uur waar 50 is toegestaan, vliegt de auto uit de bocht, raakt twee bomen, breekt doormidden en een deel vliegt in brand. Mika ligt naast de auto en overlijdt ter plaatse aan ernstig hersenletsel. D. komt er met wat schrammen en letsel aan zijn knie vanaf. Dan blijkt ook dat D. veel te veel heeft gedronken, zeven keer de toegestane hoeveelheid voor de beginnend bestuurder die D. is.

Op de zitting bekent D. wel eens vaker met drank achter het stuur te hebben gezeten en ook wel eens te hard heeft gereden. Voor de officier van justitie is het een klare zaak: D. heeft roekeloos gereden, de zwaarste kwalificatie in het verkeersrecht. Rekening houdend met de jonge leeftijd van D. gaat hij uit van het adolescentenrecht en eist hij een jeugddetentie van vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk en een rijontzegging van dertig maanden waarvan tien voorwaardelijk, dat alles met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank doet op 2 november uitspraak in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (19-10-2023 om 17:07)
Een belachelijk lage eis. Is een mensenleven dan maar zo weinig waard? En waarom het jeugdrecht toepassen. Hij wilde toch als een volwassen idioot met veel te veel drank op achter het stuur...... Hopelijk wordt de uitspraak stukken hoger!
Rick Roll (19-10-2023 om 16:22)
3x harder dan die mag en dronken en dankzij hem overlijdt er iemand, maar over een paar jaar mag die al weer achter het stuur? Nee. Wat mij betreft heb je permanent bewezen dat je niet kunt rijden, en de samenleving heeft er meer baat bij alstie permanent met het OV mag.
Cookie-instellingen beheren