Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 85 km

Syrische Kapellenaar krijgt 23,5 jaar voor executie en terrorisme

Toegevoegd: 14-11-2023, 12.18 uur
Syrische Kapellenaar krijgt 23,5 jaar voor executie en terrorisme
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Een voormalige inwoner van Kapelle, van Syrische komaf, is veroordeeld tot 23,5 jaar gevangenisstraf. De man heeft volgens het gerechtshof in Den Haag tijdens de Syrische burgeroorlog in 2012 een krijsgevangene uit het regeringsleger geëxecuteerd.


De destijds 47-jarige man werd in mei 2019 aangehouden in zijn toenmalige woonplaats Kapelle. Zijn arrestatie vloeide voort uit informatie van de Duitse politie. De man verbleef sinds 2014 met verblijfvergunning in ons land. De executie, die plaatsvond aan de oever van de Eufraat, betreft volgens de Wet internationale misdrijven een oorlogsmisdrijf. "Het hof Den Haag is op grond van deze wet bevoegd in hoger beroep te oordelen over schendingen van het Internationaal Humanitair Recht die tijdens gewapende conflicten plaatsvinden", zo legt een woordvoerder uit.

De man werd eerder ook verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Hij zou daarvan de leider zijn geweest en een bomaanslag hebben uitgevoerd. De rechtbank sprak hem hier eerder van vrij. Het hof heeft hem hier nu echter wel voor veroordeeld. Daarom valt de straf nu hoger uit dan de 20 jaar die eerder werd opgelegd voor alleen de executie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (14-11-2023 om 15:37)
Eindelijk gerechtigheid. Dwaling van Justitie om deze terrorist destijds vrij te spreken. Gelukkig verdwijnt hij nu alsnog voor lange tijd achter de tralies. Hoewel, er is nog Hoger Beroep mogelijk en daarop zal de gewiekste advocaat van deze misdadiger ongetwijfeld aansturen. Hopelijk valt z9ijn straf nog hoger uit. Een goede reden om 22 november op de juiste politieke partij te stemmen!
optimist (14-11-2023 om 14:55)
Dat zal je buurman toch zijn...!
bert kaiser (14-11-2023 om 14:37)
kan je die niet beter terug sturen? lekker op onze kosten de bak in,
Ineke (14-11-2023 om 13:18)
En deze man kwam hier om gepamperd te worden. En hoeveel bandieten eoden hier nog opgevangen en krijgen onze huizen terwijl wij al 8 jaar wachten
job (14-11-2023 om 12:46)
Jeetje hebben nog steeds zoveel importcriminelen hier? 30 jaar geleden in den haag al mee te maken gehad. NL regering zou beter gaan opletten.. Zie hier het resultaat. mag wat kosten........
Cookie-instellingen beheren