Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Taakstraf en celstraf geëist voor afpersen van betrokkene seksdate

Toegevoegd: 14-12-2023, 19.26 uur
Taakstraf en celstraf geëist voor afpersen van betrokkene seksdate
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Het Openbaar Minisisterie (OM) in Middelburg heeft donderdag celstraffen en taakstraffen geëist tegen twee personen die verdacht worden van het afpersen van een man die een seksdate wilde met een minderjarige jongen.


Het OM eiste dat de 20-jarige  B. G. een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 169 voorwaardelijk plus een taakstraf van 200 uur krijgt. Tegen zijn minderjarige vriend eiste de officier 120 dagen jeugddetentie waarvan 117 voorwaardelijk en eveneens een taakstraf van 200 uur. De zaak tegen de minderjarige werd achter gesloten deuren behandeld.

Het duo wordt ervan verdacht midden mei 2022 in Vlissingen een man die er vanuit was gegaan een seksdate met een minderjarige jongen te hebben, geprobeerd te hebben af te persen. Toen de man op de afspraak in het Vlissingse Nollebos arriveerde, sprongen de twee jongens uit de bosjes en eisten ze geld. Zo niet, dan maken ze openbaar dat hij een pedofiel is. Het bedrag dat ze eisen, 2500 euro,  moet worden afgegeven in de buurt van de apotheek in de wijk Paauwenburg. Het slachtoffer schakelt echter de politie in en het duo verdwijnt achter de tralies.

Het duo wordt eveneens van een vrijwel identieke afpersingszaak verdacht die op 7 mei 2022 zou hebben plaats gevonden. De officier van justitie meende dat zij te weinig bewijs voor had om G. ook voor die zaak te veroordelen en vroeg de rechtbank hem daarvan vrij te spreken. In het geval van de minderjarige vond zij dat de jongeman verantwoordelijk kan worden gesteld voor beide zaken. De rechtbank doet 28 december uitspraak in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (16-12-2023 om 00:34)
@Rick Roll, als je nou even je hersentjes gebruikt ipv iedereen hier meteen simpel als slecht en gevaarlijk neer te zetten, dan had je begrepen dat ze die man gingen afpersen. Dat kunnen ze alleen hebben gedaan als die criminelen hiervoor bewijs hebben van de conversatie (over de seksdate) die vooraf plaatsvond. Simpel toch? En anders zouden ze ook wel weten dat die man anders niks te vrezen zou hebben en er alleen maar om zou lachen. Of die crimineeltjes zijn echt te dom om te poepen. Dat kan natuurlijk ook maar dan nog lijkt het mij aanneembaar dat dit geen jonge man betrof maar helaas staat de leeftijd hier niet vermeld.
Justitia (15-12-2023 om 14:41)
De minderjarigheid van betrokkene speelt hierbij een grote rol, uit dit artikel is niet op te maken over welke leeftijd het gaat en of er sprake is van vrijwilligheid. Dus de betrokken is niet per definitie strafbaar.
Rick Roll (15-12-2023 om 13:56)
Mensen, de enigen die claimen dat gezocht werd naar een minderjarige sekspartner zijn de criminelen. Dat maakt het nog geen feit! Andere commenters hier zijn in mijn mening erg gevaarlijke personen als ze zomaar klakkeloos die beschuldiging overnemen. Wat HVZeeland ook doet; Ik zie nergens bewijs dat deze man daadwerkelijk naar een minderjarige zocht. Dat wordt gezegd omdat de criminelen dat claimen, maar is dat ook zo? Het zou net zo goed kunnen dat het slachtoffer dacht met een 18 jarige af te spreken, en dat toen die gasten uit de bosjes sprongen met 'Ha! Deze jongen is minderjarig! Daarom moet jij pedo zijn!" er toen pas achter kwam wat het echte verhaal was. Slecht, slecht, slecht. Van iedereen hier.
Wereldopznkop (15-12-2023 om 10:55)
En de rechter vond het niet vreemd dat de man met een minderjarige wilde afspreken, ??????
Vlissinger (15-12-2023 om 10:41)
Maar nu rest de vraag, wordt deze pedofiel (die naar deze strafbare seksafspraak kwam) nu ook vervolgt? Daar lees ik namelijk niks over. Het valt gewoon op dat pedofielen veel te lage straffen krijgen hier in het zeeuwse. Alsof ze beschermt worden? Ze vernielen veel jonge levens met hun gestoorde macht spelletje in de vorm van seks. Dan kan een pedo goedkoop zeggen dat de minderjarige ermee instemde, maar die minderjarige weet vaak niet waar hij of zij aan begint op die leeftijd en krijgt later spijt en voelt zich dan misbruikt. Daarom is dat dus ook verboden.
Cookie-instellingen beheren