Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Detentie voor afpersing bij seksdate met minderjarige

Toegevoegd: 28-12-2023, 15.45 uur
Detentie voor afpersing bij seksdate met minderjarige
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 20-jarige Middelburger en een minderjarige Hagenees tot (jeugd)detentie veroordeeld. Ze probeerden in mei 2022 een man af te persen bij een “seksdate”.


De rechtbank in Middelburg veroordeelde vandaag de 20-jarige B. G. uit Middelburg  tot een celstraf van 90 dagen, waarvan 77  dagen voorwaardelijk. Zijn minderjarige vriend uit Den Haag kreeg 90 dagen jeugddetentie, waarvan 86 dagen voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast kregen ze elk nog een taakstraf van 100 uur en moeten ze een schadevergoeding van 818 euro betalen. Tegen het duo was tegen G. een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 169 dagen voorwaardelijk plus een taakstraf van 200 uur geëist. Tegen zijn minderjarige vriend had de officier 120 dagen jeugddetentie, waarvan 117 dagen voorwaardelijk en eveneens een taakstraf van 200 uur.

Het duo probeerde midden mei vorig jaar in Vlissingen een man die er vanuit was gegaan een seksdate met een minderjarige jongen te hebben, af te persen. Toen de man op de afspraak in Vlissingen arriveerde, sprongen ze uit de bosjes en eisen ze onder bedreiging dat bij weigering zijn pedofilie openbaar gemaakt zou worden, geld.  Het bedrag, 2500 euro, moest worden afgegeven op een plaats in de wijk Paauwenburg. Het slachtoffer schakelde echter de politie in en het duo verdween achter de tralies. Van een vrijwel identieke afpersing, begin mei dat jaar, werden ze vrijgesproken.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (30-12-2023 om 13:25)
Als je in dit land beetje druk bent word je weg gezet als een ADHDer als je een pedofiel word je weg gezet dat je het niet meer moet of mag doen zelfde geld voor 12 jarige zouden deze verdachte lesje moeten leren...
Vlissinger (29-12-2023 om 17:02)
@Thijs, lekker naïef zeg je? Lezen is ook moeilijk he? Laat staan begrijpen. Nergens in het artikel staat de leeftijd van de Hagenees vermeld en onder minderjarig versta je toch al gauw 'onder de 18'. En dan nog is het belachelijk dat het dus niet strafbaar is. Hij wilde wel degelijk illegaal seks hebben met een minderjarige wat je duidelijk in het artikel leest. Zo kan de politie (zich op Internet als minderjarige voordoen) dus ook geen pedofielen pakken zoals Alberto Stegeman dat wel heeft gedaan. Zwaar gestoord land dan kennelijk. Een land waar pedo's dus een handje boven het hoofd wordt gehouden tenzij op heterdaad betrapt en menig kind eerst slachtoffer wordt ipv dat ze preventief straffen. En dan die lage strafeisen maakt het af.
Justitia (29-12-2023 om 13:33)
De leeftijd van de minderjarige speelt een rol bij de vraag of iemand strafbaar is. Overigens was de jongste van de twee 18, ze deden zich voor als een (niet bestaande) 16 jarige. Het fijne ervan weten: googelen.
Thijs (29-12-2023 om 11:59)
@Leonard @Vlissinger Jullie gaan er maar gemakshalve vanuit dat de daders de waarheid spreken die hun misdrijf proberen te verbloemen/goed te praten? Lekker naïef
VdVonck (29-12-2023 om 10:10)
@Vlissinger. Ze deden zich voor als 16-jarige. Volgens de wet is het niet strafbaar om seks te hebben met iemand van die leeftijd (seksueel volwassen). Tenzij er een betaling in het vooruitzicht is gesteld of er sprake dwang is deze man inderdaad niet strafbaar. Ze hadden beter kunnen zeggen dat ze 12 waren.
Raar (29-12-2023 om 08:29)
Raar dat zulke figuren in een ander soortgelijk voorval vrijgesproken wordt. Wordt tijd dat de rechters allemaal dezelfde kant opkijken.
Cookie-instellingen beheren